www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Με διάθεση, όρεξη και γνώση....

Η εξωστρέφεια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα σε ότι αφορά την λειτουργία, τις δράσεις και τον τρόπο παρουσίασης των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα έχει στην ευθύνη του το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ  πρόεδρος, από 1 Σεπτεμβρίου του οργανισμού, Χάρης Αλεξάκης.
 Την περίοδο αυτή όλα τα μέλη του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» και ειδικότερα όλοι όσοι συμμετέχουν στο νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου όπως ανακοινώθηκαν από τον νέο Δήμαρχο  Αντώνη Ζερβό βρίσκονται σε μια καθημερινή κατάστασης ενημέρωσης επαφών και συναντήσεων.

 Ο μικρός μέσος όρος της ηλικίας των νέων στελεχών που θα αναλάβουν την διοίκηση του Δήμου τους δίνει την ορμή, την όρεξη και την διάθεση να μην σταματούν στην παρούσα φάση να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που θα αναλάβουν να διαχειριστούν στην επόμενη περίοδο. 

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΔΑΝ όπου την προεδρεία θα αναλάβει ο Χάρης Αλεξάκης ο ίδιος είπε ότι βασικά και οργανωτικά η λειτουργία του θα κινηθεί σε δύο διαφορετικές φάσεις που θα έχουν όμως κοινή αφετηρία, στο κομμάτι του πολιτισμού και σε αυτό του αθλητισμού όπου την ευθύνη και την όλη διαχείριση θα αναλάβει ένα στέλεχος της παράταξης που γνωρίζει πολύ καλά τα τοπικά αθλητικά θέματα, ο Λευτέρης Ραφαϊλάκης. 

Ο ίδιος ο Χάρης Αλεξάκης γνωρίζει ότι το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει και αφορά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της περιοχής είναι και μεγάλο σε όγκο δραστηριοτήτων και ευθυνών αλλά και ότι σε αυτό συγκαταλέγονται και δεκάδες σωματεία, σύλλογοι και  ομάδες ανθρώπων.  

«Σκοπός μας θα είναι να συντονίσουμε σαν φορέας όλες αυτές τις δράσεις που γίνονται με στόχο πως θα καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε όλη αυτή την παραγόμενη πολιτιστική δράση πιο εξωστρεφή. Οι δυνάμεις στην περιοχή μας είναι πολλές, οι δυνατότητες επίσης και θα πρέπει όλα αυτά μαζί να αποκτήσουν ρόλο. Να δώσουμε σε όλους όσους ασχολούνται περισσότερο χρόνο να κάνουν πράγματα  και να ακούσουμε τι είναι αυτό που θέλει ο κόσμος  ώστε να γίνονται εκδηλώσεις που να ικανοποιούν περισσότερους. 

Τα μέλη του νέου Δ.Σ το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί δείχνουν ήδη πολύ όρεξη για αν γίνουν πράγματα και να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην λειτουργία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν όσο και να γνωρίζουμε ότι και το προσωπικό είναι λίγο σε ποσότητα αλλά και οι πόροι ιδιαίτερα περιορισμένοι. Η προσπάθεια μας θα είναι τέτοια ώστε ακόμα και οι άνθρωποι σαν μονάδες που ασχολούνται εκτός φορέων με θέματα πολιτισμού θα έχουν ρόλο και άποψη διότι στις μέρες μας πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να περισσεύει.» είπε και πείρε μεγάλη και βαθειά ανάσα όταν η συζήτηση πέρασε στο θέμα των εγκαταστάσεων τόσο του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού. 

«Από την μια έχουμε χώρους και από την άλλη έχουν οι χώροι αυτοί προβλήματα και είτε επαρκούν είτε και παράλληλα είναι πολλοί περισσότεροι από ότι θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε.» είπε και τόνισε ότι με την γνώση των κατάλληλων ανθρώπων θα πρέπει να γίνει εκ νέου μια τέτοια κατανομή που να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όλα όσα λύνει. «Τα θέματα αυτά είναι τέτοιας σοβαρότητας που θα πρέπει να βρεθούν οι πλέον σωστές και αποδοτικές λύσεις για την εξέλιξη τους, έχουμε την γνώση, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, δεν έχουμε το προσωπικό και βέβαια τα χρήματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα και να δώσουμε διεξόδους.» είπε. 

Ο ίδιος, σαν αιρετός,  έχει αναλάβει παράλληλα και μια άλλη θέση η οποία απουσίαζε από την παρούσα διοίκηση του Δήμου, είναι και ο υπεύθυνος του κομματιού που έχει να κάνει με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Τονίζει ακόμα ότι  οι νέες τεχνολογίες είναι τόσο κοντά σε όλους τους πολίτες και πρέπει να αποτελέσουν εργαλεία, προώθησης, προβολής και ενημέρωσης του Δήμου προς όλες τις μεριές. 

«Ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς του συνδυασμού μας οι νέες τεχνολογίες να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο στην λειτουργία των θεμάτων του Δήμου και αυτό θα γίνει με σχεδιασμό και με τρόπο που θα αποφέρει πολλά περισσότερα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα γίνουν τομές και εδώ που θα αποφέρουν μόνο ωφέλει σε όλους, τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες μας, οι νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος  και δεν μπορούμε να τις αγνοούμε. Δεν θα είναι εύκολο, το γνωρίζουμε, από την στιγμή που και εδώ το προσωπικό δεν επαρκεί όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς πολύ κόπο και χρήματα. 

Υπάρχουν ανάγκες και οι συνθήκες των καιρών μας επιβάλουν να τις καλύψουμε ώστε να εξυπηρετήσουμε και την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και να επαναφέρουμε την εικόνα της περιοχής εκεί που πρέπει.» είπε τέλος.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου