www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Σταυρακάκης καλεί...Βορίδη

Επιστολή στον Υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη έστειλε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ του νομού Μιχάλης Σταυρακάκης αναφορικά με το θέμα του Κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Νεάπολη.
Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, προς μεγάλη έκπληξη όσων έχουν ασχοληθεί με το  θέμα, ότι το  υπό μελέτη Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Νεάπολη  Λασιθίου δεν έχει ακόμη Έγκριση Σκοπιμότητας.     

 Η πληροφόρηση αυτή δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα και δυσμενείς κριτικές του Κοινού έναντι όλων των εμπλεκομένων, Υπηρεσιακών και μη και ιδιαίτερα κατά των εκπροσώπων της Πολιτείας που κατά καιρούς έχουν ανακοινώσει πανηγυρικά την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου, και δημοσίως τη συμπαράσταση και συμβολή τους στην ταχεία προώθηση των διεργασιών υλοποίησης του. 

Η τοπική κοινωνία της τ. Επαρχίας Μεραμπέλλου προσβλέπει με αγωνία στην ανάπτυξη της αποτελματωμένης περιοχής της μέσω αυτού του  έργου. Επειδή η αξιοπιστία της Πολιτείας τίθεται εν αμφιβόλω στη συνείδηση των Πολιτών, επειδή γίνεται σοβαρή εκμετάλλευση από τους εξ επαγγέλματος αμφισβητίες όλων των μεταβολών σε θέματα υγείας σε μια περίοδο εξόχως τεταμένη λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Λαού, επειδή τόσον προγενέστεροι  αλλά και εν ενεργεία Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, της 7ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Κρήτης, της Διοίκησης του Νομού και των Νοσοκομείων, αλλά και τοπικοί Βουλευτές έχουν διαβεβαιώσει για την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου ( μη γνωρίζοντας φυσικά το σοβαρό κόλλημα που ανακοινώθηκε), παρακαλώ, μεταφέροντας το πάνδημο αίτημα, να μεριμνήσετε για την ταχεία αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει (χορήγηση Έγκρισης Σκοπιμότητας), καθόσον υπάρχουν περιοριστικές προθεσμίες, που εφόσον παρέλθουν άπρακτες θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα σε σχέση με τα Κληροδοτήματα που υπάρχουν και καθιστούν το Νοσοκομείο Νεάπολης πλεονασματικό (γι αυτό και εξαιρέθηκε από την υποβάθμιση των συνενώσεων).

Με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα επιλυθεί σύντομα το ανωτέρω πρόβλημα, κατ εντολή σας από τις καθ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες, και τη συνδρομή του κ. Αναπληρωτή Υπουργού,                 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο όντως δύσκολο έργο σας.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.-κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

2.-κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή, Υφυπουργό Εργασίας.

3.-κ. Κωστή Δερμιτζάκη, Βουλευτή Λασιθίου.

4.-κ. Αντώνη Γρηγοράκη, Διοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
    α) κ. Άννα Τριχοπούλου, Υποδιοικητή.
    β) κ. Γιώργο Λυρώνη, Υποδιοικητή.

5.-κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Γεν. Γραμ. Περιφ. Κρήτης.

6.-κ. Εμμανουήλ Μακρονικολάκη, Διοικ. Νοσοκ. Λασιθίου.

7.-κ. Λεία Μοσχοβιτάκη, Υποδιοικητή Νοσοκ. Νεάπολης.

8.-κ. Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.

9.-κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

10.- Διοικ. Συμβ. Σωματ. ΄΄Οι Φίλοι του Παιδιού της Κρήτης ΄΄ ΝΕΑΠΟΛΗ.

                                                      Με εκτίμηση

                                                Μιχάλης Σταυρακάκης
                                          Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Λασιθίου
                                                

                                      Email: stavrakakism@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου