www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Νέος χώρος στην καρδιά της πόλης

«Πλατεία Μιραμπέλλο» ονομάστηκε ο πολύ όμορφα αναπλασμένος χώρος που δημιουργήθηκε από το ξενοδοχείο «Απόλλων» μέχρι την αρχή της οδού Επιμενίδου.

«Δώσαμε στην πλατεία την ιστορική ονομασία της επαρχίας μας, ούτως ώστε το όνομα αυτό να μπει στην καθημερινότητα μας και να μην χαθεί η ιστορική μνήμη» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Στο Καφενείον η Ελλάς».


Ο κ. Κουνενάκης αναφέρθηκε στις αναπλάσεις που έγιναν και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Ειδικά για την «Πλατεία Μιραμπέλλο» επεσήμανε ότι «...πρόκειται ένα νέο δημόσιο χώρο, μια νέα πλατεία που διαμορφώθηκε με την ευρύτερη ανάπλαση που κάναμε στην περιοχή. 


Μια ανάπλαση η οποία συνεχίζεται και με την οποία έχει αναβαθμισθεί η περιοχή γύρω από το Δημαρχείο, έχει αισθητικά βελτιωθεί η εικόνα της, έχει οργανωθεί καλύτερα η στάθμευση των αυτοκίνητων, κυρίως όμως ανανέωσε τον δημόσιο χώρο και δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες αλλά και σε επισκέπτες να περπατήσουν με ασφάλεια και άνεση στο κεντρικό αυτό κομμάτι της πόλης.

 Είναι μια σύγχρονη τάση αλλά και πανευρωπαϊκή επιταγή για άνετα και ευπρεπή πεζοδρόμια με στόχο την αστική αναζωογόνηση των εμπορικών κέντρων και τον αστικό ιστό των πόλεων.

Στον εκδήλωση συμμετείχε η Πολυφωνική Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίου Νικολάου και απέδωσε γνωστά τραγούδια για την αγάπη, την ελευθερία και την ελπίδα... «στο Καφενείο η Ελλάς».


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου