www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ομοβροντία κανονιών;

To «Κανόνι» σε μεγάλο tour operator της Ρωσίας με χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα που ήχησε το Σάββατο ίσως να μην είναι το μοναδικό για την τρέχουσα τουριστική περίοδο που διανύουμε, εκτιμά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

«Το συγκεκριμένο πρακτορείο, το Labirint, είναι από τα μεγαλύτερα της Ρωσικής τουριστικής αγοράς και αυτό είναι που μας ανησυχεί διότι όταν πέφτει ένας μεγάλος παρασύρει και άλλου μικρότερους.  Ήταν γνωστό ότι κάποια μικρά πρακτορεία θα «βαρούσαν» κανόνι λόγο της κρίσης και την μικρής κίνησης και των ακυρώσεων από διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Κεραυνός εν αιθρία μας ήρθε το άσχημο νέο της διακοπής της λειτουργίας ενός τόσο μεγάλου γραφείου, και μακάρι να μην έχουμε και άλλες παρόμοιες κακές ειδήσεις αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τις αποφύγουμε τελικά.» είπε ο ίδιος. 

Το ντόμινο που μπορεί να ακολουθήσει δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κλάδο των ξενοδοχείων και άρα του τουρισμού γενικότερα, με τις υπηρεσίες των Υπουργείων Τουρισμού και οικονομικών των δύο χορών να συνεργάζονται ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή φιλοξενία των πελατών των γραφείων που μένουν στο αέρα. 

«Ποτέ δεν έχει συμβεί πελάτες που έρχονται για τον άλφα ή τον βήτα λόγο να μένουν χωρίς φροντίδα και φιλοξενία. Σαν χώρα και άνθρωποι είμαστε φιλόξενοι και δεν θα αφήσουμε στον δρόμο ποτέ κανένα. Ήδη έχουν εκδοθεί οδηγίες για τους Ρώσους επισκέπτες μας άσχετα αν θα υπάρξουν οικονομικές απώλειες, ενώ σε ότι αφορά ακόμα και τα εισιτήρια της επιστροφής τους και αυτά έχουν εξασφαλιστεί με βάση τις εγγυητικές επιταγές του γραφείου. 

Η άσχημη εξέλιξη είναι ότι τα ξενοδοχεία που είχαν δεσμεύσει δωμάτια για τις κρατήσεις του γραφείου που ανέστειλε την λειτουργία του θα είναι δύσκολο να τα διαθέσουν αλλού όταν μάλιστα βρισκόμαστε στο λεγόμενο πικ της παρούσας τουριστικής περιόδου. 

Σήμερα δε Τρίτη γίνεται στο Ηράκλειο μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με το διάφορα θέματα του τουρισμού κατά την οποία θα συζητηθούν διάφορα θέματα όπως και αυτό της επιμήκυνσης της περιόδου.

 «Όλοι πλέον βλέπουν το πόσο σημαντικό είναι η τουριστική περίοδος αν μεγαλώσει όμως αυτό για αν γίνει πρέπει όλοι οι κρίκοι του τουρισμού να συνεργαστούν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιμήκυνση, για παράδειγμα, αν δεν έχουμε αεροπλάνα να πετάνε και να φέρνουν τον κόσμο.

 Έχουμε πληρότητα έως τέλος του Οκτωβρη σε πολλές περιπτώσεις που αγγίζουν το 85 με 90 % όμως την αμέσως επόμενη μέρα δεν έχουμε τίποτα διότι δεν υπάρχουν πτήσεις. Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να δούνε οι πράκτορες σε συνεργασία με τους ξενοδόχους. Είναι πάντως θετικό ότι όλοι το θέλουν οπότε σταδιακά θα ξεκινήσει να γίνεται.» είπε τέλος ο κ. Πελεκανάκης.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου