www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ήταν ένας Αύγουστος πολιτισμού στις Βρύσσες.

Σήμερα το βράδυ στις 21.00 ολοκληρώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Βρύσες, εκδηλώσεις που με πολύ μεράκι και αγάπη διοργάνωσαν τα μέλη του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού συλλόγου του χωριού.
 Οχτώ εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από τις 3 Αυγούστου έως και σήμερα 22 του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που είχαν σαν σκοπό και να φέρουν τον κόσμο στην περιοχή αλλά και να συμπτύξουν τις σχέσεις των πολιτών μεταξύ τους αλλά και να αγαπήσουν και να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο τον ίδιο τον τόπο τους. 

Με εκθέσεις, με πεζοπορίες, με ανταμώματα, με θέατρο, με βιβλιοπαρουσιάσεις και με συναυλίες ο μήνας ντύθηκε από όλα τα χρώματα του πολιτισμού που μπορεί να διοργανώσει ένας σύλλογος σε ένα μικρό χωριό με λιγοστούς αλλά ικανότατους νέους ανθρώπους. Η δράση δε που κράτησε περισσότερο από όλες ήταν ή έκθεση ζωγραφικής, ψηφιδωτού και λυθογλύπτου που λειτουργούσε από την αρχή έως και στις 18 του μήνα. 

Σε αίθουσα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού η Πέλλα Ταμπακάκη, ο Κωστής Σπίθας και η Αλίκη Πατεράκη εξέθεσαν τις εργασίες τους λαμβάνοντας επαινετικά σχόλια από όλους. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πέρα από τα εγκαίνια της έκθεσης όπου βρέθηκαν στο χωριό πάνω από 150 άτομα, σε όλες τις υπόλοιπες μέρες οι επισκέψεις φίλων των καλλιτεχνών του χωριού και των κατοίκων ήταν πολλές και αυτό επιβεβαιώνει τους καλλιτέχνες και δίνει κουράγιο σε εμάς να συνεχίσουμε τις δράσεις μας από την στιγμή που υπάρχει αποδοχή του κόσμου.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κοφινάκης. 

Στην δράση δε που έγινε στις 7 Αυγούστου όπου πραγματοποιήθηκε μια πεζοπορία κοντά στο χωριό  έγινε ταυτόχρονα και ένα σεμινάριο εν κινήσει από την ομάδα «Άρναμος» που αφορούσε την αναγνώριση, συλλογή, αποξήρανση και επεξεργασία των   βασικών άγριων βοτάνων της περιοχής. Πολλά από όσα είχαν συλλεχτεί τα μέλη της ομάδας τα είχαν ήδη επεξεργαστεί και τα είχαν μετατρέψει σε φυσικά σκευάσματα και λύσεις για διάφορους πόνους και παθήσεις τα οποία και διέθεσαν στην εκδήλωση της προηγούμενης Δευτέρας. 

Σημαντικό στοιχείο των μελών της ομάδας «Άρναμος» είναι ο απόλυτος σεβασμός της φύσης και όλων όσα η ίδια μας προσφέρει ενώ ακόμα και για το κόψιμο των βοτάνων δεν χρησιμοποιούν κανένα εργαλείο παρά μόνο συλλέγουν ότι με τα χεριά μπορεί να αφαιρεθεί για να μην προσβάλουν τα ίδια τα φυτά. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2014 πέφτει απόψε το βράδυ με μια συναυλία και ένα τελευταίο κρασί με πολύ καλό έντεχνό λαϊκό τραγούδι, αν ανηφορήσετε προς τις Βρύσες ένα μπουφανάκι είναι πάντα χρήσιμο και ας έχει καύσωνα σήμερα.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου