www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το Λασίθι θέλει το ΒΟΑΚ του.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι έργο αναπτυξιακής, αλλά και κοινωνικής σημασίας για το Νομό Λασιθίου, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ζητώντας να είναι το έργο που πρέπει να τεθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο σε πρώτη προτεραιότητα για την Κρήτη, με τα απαιτούμενα κονδύλια.

«Είναι γνωστό πως για χρόνια ο Νομός Λασιθίου, όλοι οι φορείς και οι πολίτες επισημαίνουμε το έλλειμμα ανάπτυξης που εστιάζεται στην απουσία σοβαρών συγκοινωνιακών υποδομών με πρώτο το ΒΟΑΚ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που έχει ανάγκη το Λασίθι και το ζητά η κοινωνία και οι φορείς. Από 'κει και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του δρόμου που υπάρχουν διότι έχουν χαθεί δεκάδες άνθρωποι σ' ένα δρόμο που δεν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει», επισημαίνει ο κ. Χαριτάκης.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ουσιαστικά ο πρώτος παράγοντας παραγωγικών φορέων του νομού που παρεμβαίνει στο θέμα του ΒΟΑΚ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, όπου ουσιαστικά πληροφορηθήκαμε πως τα κονδύλια που προτείνει το Υπουργείο Υποδομών για την Κρήτη είναι ελάχιστα και δεν ανταποκρίνονται όχι μόνο στις προσδοκίες των Λασιθιωτών και των Κρητικών για ένα σύγχρονο ΒΟΑΚ, αλλά ούτε για ουσιαστικές βελτιώσεις σε πολλά κομμάτια του δρόμου.


Παράλληλα διαπιστώνοντας από τα τελευταία δημοσιεύματα πως η πρόταση του Υπουργείου που έχει τεθεί για διαβούλευση, ουσιαστικά δεν περιλαμβάνει το Λασίθι, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λασιθίου δικαιολογημένα θεωρεί πως το θέμα πρέπει να αναδειχτεί όσο είναι νωρίς και βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της διαβούλευσης, ώστε να διεκδικηθούν όσα αξίζει ο νομός να έχει, αλλά και η Κρήτη.


Για το σκοπό αυτό ο κ. Χαριτάκης θα απευθυνθεί σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο με πρώτο τον πρωθυπουργό με σχετική επιστολή του, στην οποία θα επισημαίνει την ανάγκη να στηριχθεί η υλοποίηση του έργου.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου