www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Εξετάσεις χωρίς...πίστα.

Παρά το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 προβλέπονται νέες ρυθμίσεις στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, στον Άγιο Νικόλαο δεν υπάρχει ειδική πίστα που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτές.


Σήμερα οι εκπαιδευτές των σχολών οδηγών αλλά και οι υποψήφιοι οδηγοί χρησιμοποιούν τον τυφλό δρόμο που βρίσκεται κάθετα από τον ξεροπόταμο της πόλης στην περιοχή του Σταυρού, ο οποίος και κλείνει όταν υπάρχουν εξετάσεις, προκειμένου να εξελιχθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα και επικινδυνότητα.


Ωστόσο, τα μαθήματα, κατά βάση διεξάγονται στον ίδιο δρόμο κι ενώ κυκλοφορούν οχήματα, παιδιά με ποδήλατα ή πολίτες, γεγονός που δεν συγκροτεί και την καλύτερη επιλογή συνθηκών. Το σημαντικό, όμως, είναι η ίδια η εξεταστική διαδικασία η οποία σήμερα απαιτεί διαμορφωμένους χώρους για τους ειδικούς ελιγμούς και την ανάπτυξη ταχύτητας και απότομου φρεναρίσματος που απαιτείται στο πλαίσιο των εξετάσεων.


«Είναι χαρακτηριστικό πως επί δύο σχεδόν χρόνια, από τότε που εφαρμόστηκε ο νέος νόμος, το Ηράκλειο αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις εξετάσεις γιατί δεν είχε κανένα χώρο. Εμείς, έχουμε το δρόμο αυτό που μας δόθηκε σε συμφωνία με το Δήμο, αλλά η αλήθεια είναι πως είμαστε μεταφερόμενοι σε μεγάλους δρόμους, ανάλογα με τις συνθήκες. Πριν ήμασταν στο Αμμούδι και τώρα στο δρόμο αυτό», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών νομού Λασιθίου κα Ελένη Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως στο παρελθόν είχαν διαμορφώσει ένα χώρο πίστας στα Λακώνια που εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου