www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εύγε στην Τουριστική Αστυνομία Αγίου Νικολάου, απο το Ε.Κ.Λ, και όχι μονο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου συγχαίρουν το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας
 για τις  άμεσες, συντονισμένες   και αποτελεσματικές ενέργειες σχετικά με το «πειρατικό» ξενοδοχείο που λειτουργούσε στην περιοχή μας.

 Ευτυχώς,  εξ αιτίας  του  ζήλου  που επέδειξαν  ο Διοικητής και το προσωπικό του τμήματος της Τουριστικής Αστυνομίας μπήκε ένα τέλος στην έτοιμη να εκραγεί για την δυσφήμιση της περιοχής μας  βόμβα. 

Αλλά και ένα τέλος στην ομηρία δεκαεπτά (17) εργαζομένων «φαντάσματα», αφού εργάζονταν χωρίς να υπάρχουν  στην ουσία, δηλαδή αδήλωτοι, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι.

  Επισημαίνουμε επίσης τη σημαντική συμβολή του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και του προέδρου του κ. Πελεκανάκη, που άμεσα φρόντισαν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των πελατών του  συγκεκριμένου ξενοδοχείου σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής όπου μεταφέρθηκαν,  αφού οι κρατήσεις τους είχαν γίνει μέσω διαδικτύου και όχι από τουριστικά γραφεία. 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η δωρεάν μεταφορά των πελατών  από το ΚΤΕΛ.


  Καλούμε τους εργαζόμενους του ως άνω ξενοδοχείου να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται τόσο με τα χρήματα που τους οφείλονται όσο και με την εργασία που έχασαν στο μέσω της τουριστικής περιόδου.

  Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού μας να καταγγέλλουν άμεσα στο Εργατικό Κέντρο,  στα σωματεία  εργαζομένων και στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρόμοιες και όχι μόνο  πρακτικές, οι οποίες μόνο ζημιά κάνουν στον τουρισμό αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

  Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού μας, (τουριστική αστυνομία, επιθεώρηση εργασίας και υπηρεσίες του ΙΚΑ), σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι, παρά την σημαντική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, διαθέτουν την ευαισθησία και το ζήλο για να παρεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά.


                  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Πρόεδρος
      του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου                    του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου
                                                                                    
             Μανόλης Πεπόνης                                                       Μιχάλης Γαρεφαλάκης                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου