www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αποτελέσματα με ενωμένες δράσεις.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο η πρώτη συνάρτηση με τα μέλη του για την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, συνάντηση που εντάσσεται στα πλαίσια των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις περιοχές του νομού. 
Θα γίνει ακόμα μια στην Ιεράπετρα και άλλη μία στην  περιοχή της Σητείας  με διδόμενη την διάθεση που έχει ήδη δήξει το Επιμελητήριο του νομού ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ένωση όλων των δυνάμεων για ένα κοινό καλό σκοπό. 

Ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Βαγγέλης Δουλουφάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι μπορεί η πρώτη συνάντηση να μην είχε την συμμετοχή που υπολόγισαν τα στελέχη του επιμελητηρίου έγινε όμως ένας πολύ καλός και παραγωγικός διάλογος.

 «Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στον Άγιο Νικόλαο μπορεί να μην βρέθηκαν πολλά από τα μέλη του όμως έγινε ένας πρώτος ιδιαίτερα παραγωγικός διάλογος που έδειξε τόσο τις αδυναμίες που υπάρχουν όσο και την θέληση ώστε αν γίνουν πράγματα σε μια κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της κίνηση στην αγορά.  

Τα θέματα που έθιξαν τόσο τα μέλη των εμπορικών επιχειρήσεων, όσο και αυτά του τουρισμού και των υπηρεσιών είναι πολλά και όλα σχεδόν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία στάση όλων των φορέων πάνω σε κοινούς στόχους που θα επιτευχθούν με ενιαία βούληση από όλους. Η διασπορά των πρωτοβουλιών, των κινήσεων και των αποφάσεων είναι  αυτό που πρέπει όλοι μαζί να διορθώσουμε.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δουλουφάκης. 

Έγινε ξεκάθαρο από τις τοποθετήσεις όλων ότι η παρούσα τουριστική περίοδος δεν ήταν αυτή που όλοι περίμενα όχι μόνο από θέμα ποσότητας των επισκεπτών αλλά κυρίως από θέμα οικονομικής τους δυναμικής με δεδομένη την ανάγκη που διαγράφεται ώστε αν γίνουν στο κομμάτι αυτό επαφές με όλους τους φορείς του τουρισμού ώστε να ενισχυθεί και ο ντόπιος τουρισμού ακόμα και αυτός των επισκέψεων από άλλες περιοχές της Κρήτης για ημερήσιες εκδρομές ή 3ήμερα αλλά και το κομμάτι της εσωτερικής προσέλκυσης επισκεπτών από άλλα μέρη της χώρας.

 «Πρέπει να διαμορφώσουμε ακόμα σε ορίζοντα χρόνου και τις συνθήκες εκείνες με τους ξενοδόχους ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν λόγο να βγούν εκτός ξενοδοχείων, να περπατήσουν, να μπουν στα καταστήματα και να γνωρίσουν τις τοπικές αγορές και τα προϊόντα του τόπου και αυτό χρειάζεται χρόνο και τρόπο για να γίνει. 

Πάνω από όλα όμως πρέπει όλοι να συνεργαστούμε μεταξύ μας σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων και να μην αποκλίνουμε από αυτό. Οι σπασμωδικές κινήσεις δεν βοηθούν και δεν έχουν διάρκεια.» είπε ακόμα ο κ. Δουλουφάκης.

 Σίγουρα και στις επόμενες συναντήσεις θα γίνουν προτάσεις και θα μποουνε θέματα προβληματισμού και των άλλων περιοχών ώστε από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η στρατηγική τους μελέτη και να μπουν οι βάσεις των νέων συνεργασιών με δεδομένη και την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Δημοτικών Συμβουλίων που θα κληθούν να έχουν ρόλο ενεργού συμπορευτή σε ότι θα γίνει από τώρα και στο εξής.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου