www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Προχωρά το έργο του κέντρου αποκατάστασης στη Νεάπολη, άκουσε το.

Μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε ότι έχει να κάνει με το έργο του Κέντρου Αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Νεάπολη. 
Μετά τον προηγούμενο Δεκέμβριο που είχαμε την ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης του θέματος της αυτοτέλειας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Κ.Υ Νεάπολης.

 «Η καθημερινή μας προσπάθεια μας στην συνέχεια ήταν η μεταφορά των επιπλέων κλινών, 30 είναι οι απαιτούμενες για να γίνει το κέντρο, σε 40 κλίνες στο σύνολο, προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να εκδοθεί η έγκριση σκοπιμότητας  του έργου προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση της μελέτης  του έργου και στην συνέχεια η κατασκευή του.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ με ικανοποίηση η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Νεάπολης Λία Μοσχοβιτάκη. 


Σε συνάντηση που έγινε την Τρίτη των διοικητών των νοσοκομείων με τον υπουργό υγείας, προηγήθηκε η συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ, το συμβούλιο των υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Σε αυτή τη συνεδρίαση το θέμα του νοσοκομείο της Νεάπολης είχε προετοιμαστεί και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό εργασίας βουλευτή Λασιθίου  Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υπουργού εντάχθηκε μετά από πρόταση του γενικού γραμματέα  ολοκληρώθηκε με την λήψη της απόφασης υπέρ  της μεταφοράς των κλινών. 

«Το επόμενο βήμα είναι τώρα είναι η απόφαση του Υπουργού για την έγκριση σκοπιμότητας του έργου, η δημοπράτηση της μελέτης  αμέσως μετά και έτσι θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με το δεδομένο ότι ήδη στην συμφωνία για το νέο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί η κατασκευή του έργου. Η μελέτη του έχει ήδη σηματοδοτηθεί με κάποια μικρά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και ξεπερνάμε, οπότε με την ολοκλήρωση των διαδικαστικών και αφού δημοπρατηθεί η μελέτη και το έργο βγει στον αέρα, όπως το λέμε, τότε το έργο κλειδώνει και είμαστε σίγουροι ότι προχωρά.» είπε η κ. Μοσχοβιτάκη. 

Οι προθεσμίες έχουν εξαντληθεί και φαίνεται πως οι πιέσεις τόσο της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου της Νεάπολης όσο και των υπολοίπων φορέων που παρακολουθούν του έργο  έχουν πείσει τους πάντες ότι οι καθυστερήσεις δεν βοηθούν σε κανένα επίπεδο. 

Η ίδια εκτιμά πως η έγκριση σκοπιμότητας είναι θέμα λίγων ημερών και είναι το επόμενο βήμα που αναμένεται ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες από την στιγμή που τόσο οι προθεσμίες που αφορούν το ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που έχει μπει η μελέτη αλλά και στο θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου υπάρχουν δεσμευτικές ημερομηνίες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσβληθούν.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου