www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Το θέμα που αναδημοσιεύσαμε  σήμερα νωρίς το μεσημέρι από το φιλικό μπλογκτου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, καφέ απέναντι από το νοσοκομείο,  να αποδείξουν ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από όσα το κείμενο άφηνε να εννοηθούν.



Σε προσωπική επαφή τους μαζί μου τόσο ο Μενέλαος Δερμιτζάκης στον οποίο ανήκει το κατάστημα όσο και ο πατέρας του Μιχάλης Δερμιτζάκης που σχεδίασε σαν αρχιτέκτονας την συγκεκριμένη κατασκευή απέδειξαν ότι πραγματικά έχουν κάνει πολλά περισσότερα από ότι ο ίδιος ο νόμος ορίζει. 

Με περίσσιο μεράκι και επαγγελματισμό, ο έμπειρος και   βραβευμένος Μιχάλης Δερμιτζάκης, σχεδίασε ένα έργο που στην ουσία δεν είναι μόνο του καταστήματος των παιδιών του αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο του καταστήματος ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει καταπατηθεί ούτε ένα εκατοστό κοινόχρηστου χώρου. 


Το αποτέλεσμα δε είναι τέτοιο που δεν προκαλεί καμία ούτε καν αισθητική ή λειτουργική παραφωνία και δείχνει ότι όταν πολλές φορές οι επαγγελματίες θέλουν και αγαπούν την δουλειά τους μπορούν να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα καλύτερο και ποιοτικότερο των ίδιων των κρατικών – Δημοτικών υπηρεσιών. 

η γιγαντοαφίσα που ήταν εκτεθειμένη στο κατάστημα με όλες τις άδειες της κατασκευής
Σε όσους δε θεωρούν ότι προεκλογικά βγήκαν οι απαραίτητες άδειες τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα στοιχεία δείχνουν ότι η άδεια έχει εκδοθεί 7 μήνες πριν.  


 Μέσα από την συγκεκριμένη δημοσίευση που ήταν η αφορμή να γνωριστώ προσωπικά με τον ίδιο τον Μιχάλη Δερμιτζάκη , αφενός του ζητώ συγνώμη για την όποια αναστάτωση προκάλεσα μ την αναδημοσίευση μου και αφετέρου μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω ένα πραγματικά ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ  επαγγελματία αρχιτέκτονα που αν και συνταξιούχος πλέον είναι πολύ πιο ενεργός από πολλούς.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο αγαπητέ Θάνο είναι πάρα πολύ προσεκτικά διατυπωμένο. Βάζει μια σειρά ζητήματα που έχουν απασχολήσει και απασχολούν συμπολίτες. Η ανάρτηση στο τμήμα που αφορά την συγκεκριμένη επιχείρηση, έβαλε και τα δύο ενδεχόμενα, ενώ εστίασε και στο θέμα της ράμπας των ΑΜΕΑ.
    Το αν το έργο είναι ευπαρουσίαστο, ουδείς το αμφισβητεί, αλλά δεν μπήκε σε αυτή την βάση. Ούτε κρίνονται οι ικανότητες του αρχιτέκτονα.
    Υπάρχει όμως θέμα όταν ο κάθε επαγγελματίας αποκλείει ουσιαστικά δημόσιο χώρο. Το φαινόμενο είναι εκτεταμένο και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή