www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ξύλο, μπουκάλια και ένα... ιπτάμενο iPad στην τουρκική Βουλή ! video

Απίστευτες σκηνές σε επιτροπή της εθνοσυνέλευσης, για το νομοσχέδιο που ευνοεί τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο διορισμό δικαστών και εισαγγελέων

Τούρκοι κοινοβουλευτικοί ενεπλάκησαν σε ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν προπηλακισμοί, ανταλλάχθηκαν γροθιές, πετάχτηκαν μπουκάλια με νερό κι ακόμη και ένα... iPad, κατά τη συνεδρίαση μιας επιτροπής της εθνοσυνέλευσης με θέμα ένα νομοσχέδιο που δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες κυβερνητικής παρέμβασης στο διορισμό δικαστών και εισαγγελέων, καθώς η σύγκρουση σχετικά με τους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος όσον αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς που είχε ξεσπάσει τον Δεκέμβριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ένας βουλευτής ανέβηκε πάνω σε ένα γραφείο κι αποπειράθηκε να καταφέρει μια κλωτσιά πηδώντας από αυτό, άλλοι πάλεψαν και γρονθοκοπήθηκαν, ενώ φάκελοι με έγγραφα, πλαστικά μπουκάλια με νερό, ακόμα και ένα tablet, εκτοξεύτηκαν από τους αντιπάλους, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ο οποίος ήταν παρών στην αίθουσα.

Η αφορμή για το επεισόδιο δόθηκε όταν ένας εκπρόσωπος μιας ένωσης των δικαστικών έφτασε στο χώρο για να υποβάλει μια έγγραφη διαμαρτυρία στην οποία υποστηριζόταν ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι αντισυνταγματικό, αλλά δεν του επιτράπηκε να μιλήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

“Αν κλωτσούν εμένα εδώ ως εκπρόσωπο του δικαστικού σώματος, θα ποδοπατήσουν όλους τους δικαστές και τους εισαγγελείς όταν αυτός ο νόμος εγκριθεί”, δήλωσε ανάστατος ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (ΑΣΔΕ), μετά το επεισόδιο.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν νωρίτερα σε μια πορεία στην Άγκυρα στην οποία κάλεσε ένα εργατικό συνδικάτο για να καταγγελθεί η διαφθορά, κραδαίνοντας πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως “αντίο Ταγίπ”, ή “τα λεφτά του Ταγίπ είναι ασφαλή, σε κουτιά παπουτσιών”, σε ένα έμμεσο σχόλιο για τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικά μέτρα ενημέρωσης και περιλάμβαναν κουτιά παπουτσιών με χρήματα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας. Άλλοι μοίραζαν ψεύτικα δολάρια με τυπωμένη τη φωτογραφία του πρωθυπουργού της Τουρκίας.
Στο βίντεο που ακολουθεί, καταγράφεται στα πρώτα δευτερόλεπτα και το... ιπτάμενο iPad που έπεσε στο κεφάλι κάποιου άτυχου...


πηγη http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου