www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το κτήμα Βασιλάκη στη Νεάπολη, σας προσκαλεί.

Μια ακόμα εκδήλωση – παρουσίαση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του κτήματος Βασιλάκη στη Νεάπολη όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρου του ελαιοτριβείου θα γίνει μια παρουσίαση ανοιχτή για όλους.
Τίτλος της παρουσίασης που θα κάνει ο καθηγητής Νίκος Λυγερός είναι «Η χρήση του Ζεόλιθου στη γονιμότητα των εδαφών και στην καλλιέργεια της ελιάς» και πρόκειται ουσιαστικά για νέες και πιο φιλικές δράσεις καλλιέργειας, γνώσεις που βοηθούν όλους όσους νοιάζονται την φύση, το περιβάλλον και την περιουσία τους.

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό προϊόν που δημιουργείται μέσα από φυσικές διαδικασίες εκατομμυρίων ετών, πρόκειται για ένα πορώδες ορυκτό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα και χάρη σ΄ αυτήν, μπορεί να φιλτράρει το νερό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Ο ζεόλιθος αυξάνει την αγροτική παραγωγή, μειώνει τα λιπάσματα και φυτοφάρμακα, παράγει υγιεινές τροφές, και κατά συνέπεια προστατεύει το περιβάλλον.

Αυτά και άλλα πολλά θα παρουσιάσει και θα εξηγήσει στο κοινό ο πολυπράγμων καθηγητής Νίκος Λυγερός ο οποίος μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.




Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στους χώρους του Κτήματος Βασιλάκη στη Νεάπολη στις 19:00 με ελεύθερη συμμετοχή και φυσικά χωρίς εισιτήριο.

 Το πρόγραμμα έχει ώς εξής

19:15- 19:30 : Καλωσόρισμα από τον Μανώλη Βασιλάκη, Πρόεδρο & Διευθ. Σύμβουλο του Κτήματος Βασιλάκη - Σύντομη παρουσίαση εταιρίας

19:30-20:30: Λυγερός Νίκος - Διάλεξη: «Η χρήση του Ζεόλιθου στη γονιμότητα των εδαφών και στην καλλιέργεια της ελιάς»

20:30-21:00: Συζήτηση - Ερωτήσεις

ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου