www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

"Θέλουμε να αφυπνιστεί η τοπική μας κοινωνία" λένε οι μαθητές των καταλήψεων

Να αφυπνιστεί η κοινωνία σε όλα όσα γίνονται στην καθημερινότητα μας προσδοκούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο γενικών Λυκείων της πόλης του Αγίου Νικολάου που κάνουν από την Τετάρτη κατάληψη στα σχολεία τους.
Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ, εκπρόσωπος των μαθητών μαθήτρια Κάλια Τσιγκρή είπε ότι η εκπαίδευση σαφώς και περνάει την δική της κρίση μέσα στην κρίση που η χώρα μας περνά και ότι πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. «Αν δεν επενδύσουν στην εκπαίδευση και αν δεν παρέχουν στους νέους ανθρώπους τα κατάλληλα εφόδια που χρειάζονται τότε η κατάσταση δεν πρόκηται ποτέ να αλλάξει. Αποφασίσαμε να προβούμε στην κίνηση αυτή και να κάνουμε κατάληψη στα σχολεία μας έχοντας πλήρη αίσθηση των δυσκολιών όμως δεν μπορούμε να παραμένουμε απλοί θεατές και να βλέπουμε την ζωή να περνά από μπροστά μας και εμείς να είμαστε παγερά αδιάφοροι απέναντι της.» είπε και τόνισε ότι η κατάληψη δεν θα λειτουργήσει μόνο μέσα στους χώρους του σχολείου από την στιγμή που οι μαθητές έχουν την διάθεση να ενημερωθεί η κοινωνία και οι πολίτες.

Έτσι προγραμματίζουν δράσεις ενημέρωσης και διανομής φυλλαδίων παντού ώστε να τσιγκλήσουν τον ενδιαφέρον του κόσμου και να το προκαλέσουν να συμμετέχει ενεργά. Έχουν μαζί τους, τους γονείς τους και το Δ.Σ του συλλόγου των γονέων.

 Σε ότι αφορά τους καθηγητές τους, οι ίδιοι όπως είπε η μαθήτρια ότι σέβονται τις απόψεις τους, και τους προέτρεψαν να μην επιλέξουν την τελευταία λύση της κατάληψης που είναι  μείων και σίγουρα τα μαθήματα που θα χάσουν είναι κόστος για τους ίδιους, όμως δεν γίνεται διαφορετικά. "Αποφασίσαμε να το κάνουμε και θα προχωρήσουμε περιμένοντας την συμμετοχή όλων των φορέων στον αγώνα μας.» είπε ακόμα.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή είπε πως τα 2/3 των σχολείων συμμετέχουν ενεργά και 300 μαθητές δίνουν καθημερινά το παρόν στον χώρο της κατάληψης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου