www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΝΑΙ στην Κρήτη απο τους Πολωνούς.

To Επιμελητήριο Λασιθίου, οργάνωσε και φιλοξένησε την 2ήεμρη επιχειρηματική επίσκεψη Πολωνών επιχειρηματιών που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα Κρητικά προϊόντα αλλά και για την ανάπτυξη του τουρισμού προϊόντος στην Κρήτη.
Στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ με την προσωπική φροντίδα της φιλοξενίας και της διοργάνωσης του διευθυντή του Γιώργου Πελεκανάκη, η Πολωνική αποστολή έφτασε λίγο μετά τις 10.30 και πραγματοποίησε 24 συναντήσεις με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα κυρίως αλλά και στον τουρισμό.



Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης καλωσόρισε στα αγγλικά τα μέλη της Πολωνικής αποστολής τονίζοντας την αξία των συναντήσεων αυτών όπως και την μοναδικότητα των προϊόντων της Κρήτης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επαφές τους.



 Η Θεανώ Βρέντζου, θεματική αντιπεριφειάρχης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ είπε πως οι συναντήσεις αυτές οι λεγόμενες Β 2 Β είναι ένας πολύ καλός και ουσιαστικός τρόπος ώστε να έρθουν σε επαφή επιχειρηματίες από άλλες χώρες σε προσωπική επαφή με τους δικούς επιχειρηματίες της Κρήτης που στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι και παραγωγοί οι ίδιοι. «Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη αποστολή είναι υψηλού επιπέδου και σοβαρές επιχειρήσεις και στον τομέα των τροφίμων αλλά και του τουρισμού και δείχνουν να ενδιαφέρονται πάρα πολύ ώστε τα προϊόντα μας να φτάσουν στις αγορές τους. Το λάδι τα οπωροκηπευτικά, τα τυροκομικά, την σταφίδα τις αποξεραμένες ντομάτες και άλλα έχουν ήδη κερδίσει μερίδιο της αγοράς τους και αυξάνονται. Μάλιστα η εταιρεία Alma έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να δημιουργήσει Κρητικές γωνιές και στα 44 καταστήματα της και χρειάζονται δικά μας πιστοποιημένα προϊόντα, μάλιστα από ότι μας είπαν έχουν αντίστοιχες Ιταλικές γωνιές που σιγά σιγα τις αφαιρούν και στις θε΄σεις του βάζουν τις κρητικές. Η σκυτάλη πλέον ανήκει σε εμάς, η Περιφέρεια Κρήτης ανοίγει τον δρόμο και απομένει στους παραγωγούς να τον εκμεταλλευτούν.» είπε ενώ σε ότι αφορά τον τουρισμό ανάφερε ότι τα στοιχεία είναι αυξητική για την Κρήτη και δείχνουν μια ξεκάθαρη τάση των Πολωνών να θέλουν να έρχονται στο νησί μας.



Η πρέσβης της χώρας μας στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, που συνοδεύει την αποστολή των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων, μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και είπε πως η Πολωνία ψηφίζει Κρήτη. «Η συγκεκριμένη αποστολή η οποία βρίσκεται στο νησί σας μέσω της περιφέρειας Κρήτης η οποία πρώτη ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια της πρεσβείας μας, η Πολωνία από εδώ και πέρα θα\ψηφίζει Κρήτη. Παραδοσιακά η Κρήτη είναι ο κύριος προορισμός για τις διακοπές τους και η χρονιά που κλείνει παρουσίασε μεγάλη αύξηση επισκεπτών στην χώρα μας, από 250.000 πέρυσι φέτος ξεπεράσαμε τις 400.000, με το 1/3 των επισκεπτών αυτών να έρχονται στην Κρήτη.

Η αποστολή αυτή συνδυάζει τον τουρισμό με τις εξαγωγές και η Κρήτη μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο και η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποδειχθεί πολύ καλό σύμμαχος. Η προσπάθεια αυτή ανοίγει τους δρόμους προς τους εξαγωγείς της Κρήτης να έρθουν την τοπική αγορά της Πολωνίας η οποία είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά.» είπε τονίζοντας πως στους Πολωνούς καταναλωτές αρέσουν οι καθαρές γεύσεις από τις οποίες η Κρήτη είναι γεμάτη.


Φιλοξενούμε στην πόλη του Αγίου Νικολάου της Πολωνική αποστολή η οποία βρίσκεται στο νησί μας σε λίγες μέρες με σκοπό τα ντόπια προϊόντας να ανοίξουν τα φτερά του με προορισμό την αγορά της συγκεκριμένης χώρα, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Χαριτάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ . «Με χαρά αναλάβαμε σαν επιμελητήριο να διοργανώσουμε αυτές τις συναντήσεις σε νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου. Στόχος μας είναι και θα είναι η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του τόπου μας και είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι μέσα από αυτές τις επαφές και τις συναντήσεις η τοπικής αγορά της Κρήτης μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει.» είπε ενώ δέχτηκε τα καλύτερα σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη διοργάνωση.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου