www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νοσηλευτές, 2 φορές άνθρωποι!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου οργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, με θέμα «Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών 2013, ο ρόλος των νοσηλευτών στην κοινωνία και στο σύστημα υγείας».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ε.Ν.Ε. κ. Μιχάλης Ροβίθης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των νοσηλευτών στην παροχή σωστών υπηρεσιών υγείας.

Η τομεάρχης του χειρουργικού τομέα της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΓΝΑΝ κ. Αναστασία Μανιάτη αναφέρθηκε στη ζωή της Φλώρενς Νάιτινγκέιλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η μεγαλύτερη μορφή στη σύγχρονη ιστορία της νοσηλευτικής επιστήμης.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου κ. Ελπίδα Τζημούλη ανέφερε ότι: «Δυστυχώς στη χώρα μας η νοσηλευτική επιστήμη και το νοσηλευτικό επάγγελμα - λειτούργημα είναι τόσο σε επίπεδο κοινωνικής αποδοχής, όσο και σε επίπεδο επαγγελματικών συνθηκών, πλήρως απαξιωμένα σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η κ. Δέσποινα Χαβάκη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ, αναφέρθηκε στο «ανθρώπινο δυναμικό υγείας».

• Τους ομιλητές παρουσίασε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου