www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Λειτουργούν δημόσιες τουαλέτες στη Νεάπολη

Δόθηκαν σε λειτουργία οι Δημοτικές τουαλέτες στη Νεάπολη οι οποίες και θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και βρίσκονται δίπλα ακριβώς από την είσοδο της αρχαιολογικής συλλογής Νεάπολης με πρόσβαση και από την μεριά της εισόδου του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου. Στην πόλη είχαν χρόνια να λειτουργήσουν δημόσιες τουαλέτες ενώ παρά την διάθεση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής να εγκατασταθούν κάποιες χημικές σε δύο σημεία της πόλης αυτό ποτέ δεν έγινε. «Κάναμε μια προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν τουλάχιστον σαν δημόσιες τουαλέτες αυτές της αρχαιολογικής συλλογής ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό αλλά και οι επισκέπτες της πόλης ενόψει του 15αύγουστου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καθημερινότητα χωρίς να υπάρχουν κάπου ελεύθερες προς χρήση δημόσιες τουαλέτες, είναι πολιτισμός και η ύπαρξή τους.» είπε ο αρμόδιος για θέματα Νεάπολης Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Μαρής. Ο ίδιος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ παρακάλεσε τους δημότες χρήστες και τους επισκέπτες να δείξουν σεβασμό στην πρωτοβουλία αυτή και να προσπαθήσουν ώστε οι τουαλέτες να διατηρούνται καθαρές χωρίς «απρόσεκτες» συμπεριφορές που προκαλούν φθορές. 


Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο δρόμο προ το νοσοκομείο της πόλης ενώ προβλέπεται στον συγκεκριμένο δρόμο και η δημιουργία θέσης παρκινγκ για ΑΜΕΑ ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε όλα τα αυτοκίνητα να απομακρυνθούν από τους δρόμους της πόλης το άναρχο παρκάρισμα και να αξιοποιηθούν τα παρκινγκ που υπάρχουν πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία. 


 Τέλος την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα των πολιτιστικών – αθλητικών εκδηλώσεων της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης ενόψει του υπόλοιπου διμήνου και της κορύφωσης στο 2ήμερο του 15αγούστου. Το πρόγραμμα αυτό είναι κομμάτι των εκδηλώσεων ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ 2012 του ΠΑΟΔΑΝ με την προσθήκη εκδηλώσεων των πολιτιστικών φορέων της περιοχής της Νεάπολης και των τοπικών επαγγελματιών. «Μαζί με τον ΠΑΟΔΑΝ, τους φορείς, τους επαγγελματίες, τους εθελοντές και τους πολίτες έχουμε δημιουργήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα ώστε οι επισκέπτες της πόλης να έχουν τις ευκαιρίες και την δυνατότητα να περάσουν όμορφα τις μέρες τους εδώ, στη Νεάπολη και στην ευρύτερη περιοχή.» είπε τέλος ο κ. Μαρής. 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου