www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μια νέα Ελλάδα ζητά ο συντοπίτης μας ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης



Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικού σκηνικού, νέο Σύνταγμα και νέα εικόνα στον κόσμο που θα ξεκινήσει από την ενιαία ονομασία της χώρας ως «Ελλάς» σε όλες τις χώρες του κόσμου, τονίζει με δηλώσεις του o Γιώργος Χατζημαρκάκης, που δημοσιεύθηκαν στη Γερμανική Bild και αναμεταδόθηκαν απ’ όλα τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ.

Ο ευρωβουλευτής του FDP μίλησε ακόμα για τον κίνδυνο κοινωνικών συγκρούσεων που υπάρχει στη χώρα από τη φτωχοποίηση και προειδοποιεί τη Γερμανία ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, θα μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία.

Το κείμενο (σε ελεύθερη μετάφραση) αναφέρει:

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι ο «ειδικός» στη Γερμανία για την Ελλάδα από τότε ξέσπασε η κρίση και υπερασπίζεται τη δεύτερη πατρίδα του απέναντι στην κριτική που ασκείται στη Γερμανία. Αλλά επειδή η κρίση δεν σταματά, επειδή πάντα χειροτερεύει, ο Χατζημαρκάκης λέει πως πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στη χώρα.

Σε μια συνέντευξη στη BILD.de προτείνει ακόμα μια μετονομασία της χώρας. Η Ελλάδα (Griechenland) δεν πρέπει πλέον να ονομάζεται έτσι!

Ο πολιτικός προειδοποίησε ακόμα για πτώχευση της χώρας στο πρότυπο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ενώ μιλά ακόμη και για «πόλεμο για τα τρόφιμα».

BILD.de: κύριε Χατζημαρκάκη γιατί η Ελλάδα δεν διαχειρίζεται την κρίση;

Γ. Χατζημαρκάκης: Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από ευνοιοκρατία. Η πολιτική κηδεμονία έχει πολύ βαθύτερες ρίζες στην καθημερινή ζωή από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. Οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες ή άλλες μικρές χάρες για τις ψήφους. Το ισχύον πολιτικό σύστημα χρειάζεται να διαλυθεί εντελώς και να αντικατασταθεί από ένα νέο. Τα τρέχοντα χρήματα της Ε.Ε. πάνε στο χρέος, αλλά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη, μόνο τότε θα μπορεί να πληρώσει το χρέος.

BILD.de: Πώς μπορεί να υπάρξει μια αξιόπιστη νέα αρχή στη χώρα;

Χατζημαρκάκης:. . Το όνομα της Ελλάδας (σ.σ. Griechenland, Greece, Grecia κλπ) για πολλούς στην Ευρώπη έχει συνδεθεί μ’ ένα διαλυμένο πολιτικό σύστημα ευνοιοκρατίας. Ως μέρος μιας έντιμης νέας αρχής, θα πρέπει το ελληνικό Σύνταγμα να ξαναγραφεί και να ονομάζεται η χώρα με συνέπεια σε όλες τις γλώσσες «Ελλάς» (Hellas). Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα.

BILD.de: Τι απειλεί την ανάπτυξη στην Ελλάδα;

Χατζημαρκάκης: «Η Τρόικα ενδιαφέρεται προς το παρόν μόνο για τις αποταμιεύσεις και ξεχνά την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό θυμίζει πολύ την πολιτική του καγκελαρίου Bruning στη Γερμανία τη δεκαετία του '30, που οδήγησε στη ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. η Ελλάδα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη τώρα... . Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τεράστια ευρωπαϊκή τραγωδία ».

BILD.de: Τι εννοείτε με τη λέξη «τραγωδία»;

Χατζημαρκάκης: Στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο φτωχή η μεσαία τάξη. Στην Αθήνα, σήμερα υπάρχουν 30.000 άστεγοι. Ακόμα και τώρα ανταγωνίζονται στο χώρο των σκουπιδιών οι φτωχότεροι Έλληνες με τους οικονομικούς μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε (στην Ευρώπη) να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο εξαιτίας της φτώχειας, στην Ελλάδα; Μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να σκοτώσουν για τροφή;

BILD.de: Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα Επίτροπο της ΕΕ;

Χατζημαρκάκης: Εάν η Γερμανική κυβέρνηση θέλει Επίτροπο της ΕΕ στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν θα δεχτεί αυτό το Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο. Το πιο ριζοσπαστικό και η καλύτερη λύση θα ήταν: Απαλλαγείτε από την σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού Ελλάδα, χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο τεχνοκρατών υπό τον κ. Παπαδήμο. Το παράδειγμα του Πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Monti δείχνει πως μπορεί να πάει καλά στην Ελλάδα...».

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/chatzimarkakis-fdp-fordert-griechenland-soll-nicht-mehr-griechenland-heissen-22439550.bild.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου