www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ζερβός Στεφανάκης στην ΠΕΔ Κρήτης.

«Είμαστε ενωμένοι για το καλό όλων όσοι μένουν σε αυτό το νησί», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,
 ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ, αναδεικνύοντάς του πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η εκλογή έρχεται να τονίσει τη μεγάλη επιτυχία του συνδυασμού του στις εκλογές της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων της μεγαλονήσου. Το νέο Δ.Σ. ΠΕΔ Κρήτης συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, όπου εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης εξελέγη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός με 19 θετικές ψήφους, 1 άκυρο και 1 λευκό, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με 20 ψήφους και ένα λευκό και Γενικός Γραμματέας ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με 20 ψήφους και ένα λευκό.


Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναδείχθηκαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος με 11 ψήφους και 1 λευκό και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με 11 ψήφους και 1 λευκό. Υποψήφιοι για μέλη ήταν επίσης ο Παύλος Μπαριτάκης και ο Γιάννης Μαλανδράκης, οι οποίοι έλαβαν από εννέα ψήφους. Βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.


Η Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ χθες, μετά την εκλογή του και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ:
«Η εκλογή μου στην πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή, ως Γενικού Γραμματέα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους, αφού η εκλογή μου ήταν ομόφωνη και θεωρώ ότι μέσα από το όργανο αυτό των Δήμων και της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης γενικότερα στο νησί θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερα αυτά τα οποία πρέπει να αποδοθούν στην Αυτοδιοίκηση, η οποία στραγγαλίζεται από την κεντρική κυβέρνηση. Νομίζω ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, για το καλό όλων».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε ότι οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Κρήτης αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια της λογικής που επικράτησε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, δηλαδή νίκης κατά του συστήματος, αφού ουσιαστικά στη διαδικασία και στο συνδυασμό στον οποίο εντάχθηκε και ο ίδιος με επικεφαλής το Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό, εντάχθηκαν άνθρωποι, καθαρά αυτοδιοικητικοί, χωρίς κομματικούς προσδιορισμούς, όπως εξ άλλου έγινε και στις δημοτικές εκλογές.
«Όσοι βρεθήκαμε κοντά και συνεργαστήκαμε σε περιφερειακό επίπεδο, είμαστε άνθρωποι που δεν κοιτάξαμε τί ήταν πίσω μας. Συμφωνήσαμε και προχωρήσαμε με στόχο να συνεχιστεί η λογική και το μήνυμα που καταγράφηκε από την κοινωνία στις δημοτικές εκλογές, δηλαδή τον απογαλακτισμό από κομματικούς μηχανισμούς», είπε ο κ. Ζερβός. Αλλά και επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, αντίστοιχη κίνηση να επιτευχθεί και στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ώστε «το αυτοδιοικητικό κίνημα να απαλλαγεί από τους κομματικούς χώρους, οι οποίο μπορεί να έχουν σοβαρό έργο να επιτελέσουν, αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλέκονται στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Από κοινού

Στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗ, με ποιό τρόπο και σε ποιούς τομείς θεωρεί ότι η δική του συμμετοχή στα εκτελεστικά όργανα της ΠΕΔ Κρήτης, μπορεί να βοηθήσει τις υποθέσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο κ. Ζερβός απάντησε:
«Από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Β. Λαμπρινό, αλλά και με τον Αντιπρόεδρο Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και με τους υπόλοιπους με τους οποίους κατεβήκαμε με το ίδιο ψηφοδέλτιο, θεωρούμε πολύ σημαντικό, να βάλουμε τα θέματα που απασχολούν όλο το νησί και να πιέσουμε από κοινού για τις λύσεις.

 Είτε αυτά αφορούν το ΒΟΑΚ ή την ενιαία διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης, τη στήριξη των μικρότερων και πιο αδύναμων Δήμων που δε διαθέτουν Υπηρεσίες και οργάνωση αντίστοιχη των μεγαλύτερων κλπ. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η παρουσία του δημάρχου σε ένα όργανο όπως το Δ.Σ. και η Εκτελεστική Επιτροπή, όργανα της ΠΕΔ που μπορούν να διαδραματίσουν ένα πιο ενεργό πολιτικό ρόλο παρεμβαίνοντας σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, για την επίτευξη στόχων, την επίλυση κοινών προβλημάτων και την ικανοποίηση κοινών αιτημάτων.
Εξάλλου η ΠΕΔ εκπροσωπείται και σε περιφερειακά όργανα, οργανισμούς κλπ. φορείς με περιφερειακό χαρακτήρα, όπου είναι σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση και να ακούγεται η φωνή και η άποψη του Δήμου και του νομού».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου