www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η σκανδιναβική τουριστική αγορά μας χτυπά την πόρτα.

Η σκανδιναβική τουριστική αγορά μπορεί να ανοίξει και πάλι για την Ανατολική Κρήτη, διότι υπάρχει τουριστικό προϊόν που μπορεί να προξενήσει το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών, αρκεί να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον και κατάλληλη προώθηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν συνολικά 25 εκατομμύρια κατοίκους και ωστόσο στέλνουν 2 εκατομμύρια κόσμο στην Ελλάδα! Την ίδια ώρα η Γερμανία με πληθυσμό 80 εκατ. κατοίκους, στέλνει ουσιαστικά αντίστοιχο αριθμό τουριστών στην Ελλάδα, όντας παραδοσιακά η πρώτη αγορά για τη χώρα μας.


Χρειάζεται λοιπόν μια μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά αυτή και ειδικά στη Σουηδία, αφού μέχρι και την 31η Αυγούστου ήρθαν, μόνο με τσάρτερ, 695.000 Σουηδοί τουρίστες έχοντας μια αύξηση 25% από την προηγούμενη χρονιά και μέχρι τέλος του έτους μπορεί να φτάσουν πάνω από τις 850.000.


Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία και η πεποίθηση για τη δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής μας στη συγκεκριμένη αγορά, αναφέρθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο παρουσία τοπικών φορέων και ανθρώπων του τουρισμού.


Ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης διευθυντής της North events παρουσίασε τα αποτελέσματα της πρώτης αποκλειστικής έκθεσης για την Ελλάδα που διοργάνωσε στη Στοκχόλμη το Φεβρουάριο του 2014 καθώς και το σχεδιασμό που υπάρχει για τη φετινή έκθεση η οποία θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου του 2015.


Στο Λασίθι, όπου κυριαρχούσαν οι συγκεκριμένοι τουρίστες τα προηγούμενα χρόνια η αγορά έχει βρεθεί στο ναδίρ, ωστόσο η φετινή χρονιά στον Άγιο Νικόλαο έκλεισε με μια αύξηση της τάξης του 16%, όπως επεσήμανε ο τουριστικός πράκτορας κ. Μανόλης Σφακιανάκης.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου