www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέδριο υψηλού επιπέδου στη Νεάπολη, video fotos

Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Σεπτεμβρίου το τρίτο Σεμινάριο Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών. 

Τις πραγματικά υψηλού επιστημονικού επιπέδου εργασίες επιβεβαίωσε η παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων του χώρου από ολόκληρη τη χώρα. 



Τις εργασίες παρακολούθησαν όχι μόνο μέλη της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και πολλοί που χρησιμοποιούν την φωνή τους τόσο στην εργασία τους όσο και στην καθημερινότητά τους. Όλες οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια είχαν περιεχόμενο που εύκολα μπορούσε ο καθένας να παρακολουθήσει και να καταλάβει και παράλληλα να αποκομίσει πολύ χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία της φωνής, αλλά και την εκφορά του λόγου.

Στην εισαγωγή του ο γιατρός Άρης Πάγκαλος, που στην ουσία είναι η ψυχή του σεμιναρίου αυτού, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, την τοπική εκκλησία για τη φιλοξενία, τον ΠΑΟΔΑΝ, την ΩΡΛ Εταιρεία Κρήτης, την Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών και τους συλλόγους και φορείς που συνέδραμαν.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τις εργασίες του σεμιναρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγία. «Παρόμοιες προσπάθειες που γίνονται στην περιφέρεια θα έχουν πάντα την υποστήριξη της τοπικής εκκλησίας. Το σημαντικό εργαλείο της φωνής, που πρέπει σωστά να χρησιμοποιούν οι ιερείς και οι ψάλτες, έχει σημασία μεγάλη να γίνεται σωστά η χρήση του», είπε.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός καλωσόρισε με τη σειρά του τους συμμετέχοντες στην ιστορική έδρα του Δήμου. «Η διοργάνωση είναι επιπέδου που έχει αναγνωριστεί σε όλη τη χώρα. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν στη διοργάνωση», επεσήμανε.

Ο θεματικός για την υγεία Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Κλώντζας μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. «Από την περιφέρεια πολλές φορές ξεκινούν προσπάθειες που γίνονται θεσμός σε επίπεδο και χώρας», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρίας Πάνος Γκούμας, που ήρθε από την Πάτρα, είπε πως τόσο «η διοργάνωση όσο και οι πολλές συμμετοχές από νέους ανθρώπους τόσο επιστήμονες, όσο και μη, δίνει θάρρος σε παρόμοιες δράσεις ώστε να προχωρούν σωστά. Είναι πρωτοπόρα η περιφέρεια της περιοχής σας με αυτό το σεμινάριο και 'βάζει τα γυαλιά' σε πολλούς άλλους».

Ο Πρόεδρος της ΩΡΛ Εταιρίας Κρήτης Γιώργος Βελεγράκης στάθηκε στην ικανότητα των συναδέλφων επιστημόνων στη διοργάνωση τέτοιων υψηλού επιπέδου εργασιών και έδωσε τα εύσημά του στον Άρη Πάγκαλο, όπως και όλοι όσοι βρέθηκαν στις εργασίες του διημέρου.

Μετά τους χαιρετισμούς μέλη της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου υπό την διεύθυνση του Αντώνη Πλαΐτη έψαλαν ύμνους και καταχειροκροτήθηκαν.














ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου