www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι επαφές για την υγεία

Εβδομάδα διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Υγείας ξεκινά από τη Δευτέρα με βασικό αντικείμενο τις θέσεις των γιατρών που θα καλυφθούν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για να μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.


Στην ατζέντα θα μπει και το θέμα του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο είναι εξίσου σοβαρό διότι οι ελλείψεις είναι σημαντικές, ενώ το τρίτο θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προωθηθεί το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη.


Η υπόθεση της Γ΄ ζώνης δείχνει να μπαίνει στο περιθώριο, αφού έχει ξεκαθαριστεί πως είναι μια πρόταση που δεν έχει την θετική αποδοχή από την πλευρά του Νοσοκομείου, αλλά και των τοπικών φορέων.


Για το σκοπό αυτό έγινε ενημερωτική συνάντηση στο Νοσοκομείο με τη συμμετοχή του Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων κ. Μανόλη Μακρονικολάκη, της Υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου Νεάπολης Λίας Μοσχοβιτάκη και του Πρόεδρου των Εργαζομένων κ. Γιώργου Μανουσάκη. Στη διάρκεια της ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, παρουσίασε τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη.


Το κυρίαρχο στοιχείο που αναδείχθηκε από την πλευρά του Δημάρχου τόσο στην ενημερωτική συνάντηση, όσο και στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε στο Δημαρχείο, είναι πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποδέχεται πως το αίτημα για να λειτουργήσει το κεντρικό Νοσοκομείο ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας είναι «λογικό και υλοποιήσιμο» και πρέπει πλέον με την 7η ΥΠΕ και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου να εξειδικευθεί η προώθηση των λύσεων.


Σε αυτό το πλαίσιο τα θέματα θα τεθούν από τον Διοικητή, κατ' αρχάς σε τεχνοκρατικό επίπεδο, στη διάρκεια των επαφών που θα έχει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες και θα αναζητηθούν επακριβώς οι θέσεις γιατρών που υπάρχουν, διότι -όπως προέκυψε- κατά τη συνάντηση της Παρασκευής δεν ισχύουν όλες οι θέσεις γιατρών που αναφέρει ο πίνακας, τον οποίο παρέδωσε ο Δυπεάρχης στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου. Επειδή οι κρίσεις έγιναν το 2010 και από τότε έχουν αλλάξει οι θέσεις γιατρών που προβλέπει ο Οργανισμός, είναι χαρακτηριστικό πως δε μπορεί να τοποθετηθεί καρδιολόγος διότι δεν υπάρχει θέση για να καλύψει. Επιπλέον, τίθεται θέμα και με το μικροβιολόγο.


Στο πλαίσιο αυτό ο Διοικητής μέσα από τις επαφές με τα στελέχη του Υπουργείου στην Αθήνα θα διευκρινίσει πλήρως τα δεδομένα που υπάρχουν για τις επτά θέσεις γιατρών, για να ξεκαθαριστεί πόσες και ποιές από αυτές θα προχωρήσουν και πότε ακριβώς.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου