www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Πάλι καλά", ακούστε εδώ

Δεδομένης της πολύς βροχής και των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαμε το Σαββατοκύριακο σε όλο το Δήμο η περιοχής του Επάνω Μεραμπέλλου βγήκε με τις λιγότερες πληγές. 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κωστή Κοκκίνη τα προβλήματα εστιάζονται περισσότερο  στον παραλιακό δρόμο της Μιλάτου όπου για ακόμα μια φορά οι καταστροφές είναι μεγάλες με αποτέλεσμα έως αργά το μεσημέρι χθες ο δρόμος να είναι απροσπέλαστος με την παραλιακή ζώνη του χωριού να έχει κοπεί στα δύο. «Η κατάσταση στην Μίλατο είναι σοβαρή από την στιγμή που ουδέποτε είχε γίνει κάτι για την προστασία του χωριού από την μανία του καιρού και της θάλασσας, κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να απαλύνουμε τις πληγές από την στιγμή που για να αντιμετωπιστεί το θέμα στην ευρύτερη περιοχή χρειάζεται να γίνει ένα πραγματικά μεγάλο έργο. 

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές, τα προβλήματα που είχαμε ευτυχώς ήταν περιορισμένα χάρης στην έγκαιρη καθαριότητα κυρίως των φρεατίων από τα συνεργεία του Δήμου τις προηγούμενες μέρες. Τα περισσότερα φρεάτια είχαν καθαριστεί και αυτό βοήθησε πολύ ώστε ο κύριος όγκος του νερού να φύγει στα φρεάτια χωρίς προβλήματα. Βέβαια με το να είναι σε εξέλιξη το έργο της αποχέτευσης στη Νεάπολη είχαμε σε μερικές περιπτώσεις υλικά να παρασύρονται και να δημιουργούν μικρής έκτασης προβλήματα. Ακόμα και σε περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών, όπως στο Χουμεριάκο ή την Βουλισμένη και την Λατσίδα, φάνηκαν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από το πρωί και ελπίζω σε δύο με τρείς μέρες όλα να έχουν αποκατασταθεί.» είπε ο κ. Κοκκίνης. 

«Να κάνουμε το σταυρό μας και να λέμε πάλι καλά.» το σχόλιο στην ΑΝΑΤΟΛΗ του προϊσταμένου της ΔΕΥΑΝ Γιάννη Πεδιαδίτη ο οποίος συμπλήρωσε ότι με τόσα μέτωπα ανοικτά λόγω των εργασιών και με τόσο παλιό δίκτυο σε πολλές περιοχές του Δήμου είχαμε τα λιγότερα που θα μπορούσαμε να πάθουμε. 

Να σημειώσουμε ότι πολλοί ήταν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που διαρκώς επιχειρούσαν και καθάριζαν τα φρεάτια από την στιγμή που οι πρώτες βροχές που έπεσαν ήταν τόσο έντονες και σε μεγάλη διάρκεια όπου κατέβασαν πάρα πολλά κλαδιά, σκουπίδια και άλλα υλικά δημιουργώντας εμφράγματα στην διαφυγή του νερού.



ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου