www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχουν γραφεί και ειπωθεί αρκετά για τα θέματα των νοσοκομείων.  Η γενικότερη έκπτωση που βιώνουμε έχει δραματικές επιπτώσεις και  στην υγεία.


Το νεότερο είναι πως από τη συνάντηση στο υπουργείο προέκυψε η πρόταση για υποβάθμιση του νοσοκομείου στην Γ Ζώνη.

Όλοι θεωρούν πως η πρόταση σημαίνει υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και της υγείας όλου του νομού.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τους παρόντες ίσως λόγω αιφνιδιασμού…..

Όμως με την πρόταση του υφυπουργού συμφώνησαν ο ΔΥΠΕΑΡΧΗΣ, ο Διοικητής των Νοσοκομείων του Νομού, ο υποδιοικητής στην Ιεράπετρα, που δηλώνει πως ήταν μια παλιά του πρόταση, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Ο κ Πλακιωτάκης συνάγεται ότι  ήταν γνώστης της πρότασης η οποία είχε ωριμάσει. Το ερώτημα είναι γιατί σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ Ζερβό δεν ενημέρωσε σχετικά;

Αυτό ήταν μια νέα εξέλιξη, που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία των προβλημάτων του χώρου της υγείας.

Αυτή η εξέλιξη απαιτούσε και  απαιτεί την άμεση αντίδραση, κινητοποίηση και ενότητα της κοινωνίας και των φορέων του τόπου.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, για να δούμε τις εξελίξεις και την τακτική μας ώστε και ο Δήμαρχος να έχει την ανάλογη απόφαση, εξουσιοδότηση και στήριξη. Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. (Άρθρο 58 &1α του Κώδικα). Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώνεται απλώς …. Καθορίζει την πολιτική και στρατηγική του Δήμου…
.
Ο Πρόεδρος δεν προχώρησε στην σύγκληση του ΔΣ, κατά παράβαση του κώδικα (άρθρο 67), με την δικαιολογία ότι αρνείται ο κ Ζερβός. !!!!

Ο κ Ζερβός ζήτησε να γίνει η συνεδρίαση μετά την συνάντηση με τον κ Βορίδη, Παρασκευή ή Δευτέρα. Τελικά ο Πρόεδρος ενώ είχε τη δυνατότητα να καλέσει ΔΣ μέχρι την Τρίτη, δεν το έκανε καθ υπόδειξη του κ Ζερβού, ακυρώνοντας ουσιαστικά το ρόλο του. 

Κάναμε το αυτονόητο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα (αρθρο 67). Το Δ.Σ. καλεί ο Πρόεδρος ή ο Δήμαρχος ή το 1/3 των συμβούλων ή….  Ορίσαμε τη Δευτέρα όπως είχε ζητήσει ο κ Ζερβός. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής μας με τον Δήμαρχο του ζήτησε να δουν μια από κοινού λύση. Αρνήθηκε!!!!
Έτσι εμφανίζεται  ο Δήμαρχος να κάνει συναντήσεις να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς εξουσιοδότηση, καταπατώντας προκλητικά τις δημοκρατικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου , εκφράζοντας προσωπικές απόψεις !!!. 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ακούν, βλέπουν ανημέρωτοι, βουβοί , να εξελίσσονται τα πράγματα χωρίς να  ερωτώνται. Εδώ επομένως έχουμε να κάνουμε με κινήσεις αυταρχισμού και πρέπει όλο το Δ.Σ να υπερασπίσει τις δημοκρατικές και θεσμικές διαδικασίες,  ώστε τουλάχιστον να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που ζήσαμε και στο παρελθόν….

Αυτό που συνέβη καθώς και η απουσία του Δημάρχου σήμερα αλλά και συμβούλων της παράταξής, σε μια νόμιμη πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι πρωτοφανές στο Δήμο Αγίου Νικολάου από τη μεταπολίτευση και μετά!!! Να αρνείται ο Δήμαρχος να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Κώδικα, αγνοώντας σαφείς διατάξεις που θεωρεί ότι δεν τον βολεύουν σε μια άνευ προηγούμενου  επίδειξη αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς!!!!!

Και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η υγεία…..

Άγιος Νικόλαος 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου