www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η συνέλευση για την αξιολόγηση και το ΕΣΑΝ στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29/9 γενική συνέλευση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  με θέμα  "ενημέρωση από κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων ενάντια στην Αξιολόγηση, την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και στην απαξίωση του ΕΣΥ".

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ενημέρωσε για τις εξελίξεις ο νοσηλευτής Δημήτρης Κουρουβακάλης μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, εργαζόμενος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την απεργία - αποχή που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση 

Η απεργία - αποχή ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα κοινοποίησης του εξωδίκου δηλώσεως της ΠΟΕΔΗΝ στα αρμόδια Υπουργεία και  θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης.

Ακόμη στην ενημέρωση αναφέρθηκε ότι ταφόπλακα του ΕΣΥ είναι η ψήφιση στη Βουλή του Νόμου που συστήνει Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων. 

Η πολυμετοχική αυτή Εταιρεία θα διαχειρίζεται τους συνολικούς πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία με αποτίμηση της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου και του μισθολογικού κόστους).

 Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο και δυνατότητα μεταβίβασης μετοχών στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.
'
Η συνέλευση αποφάσισε τη συγκέντρωση από το Σύλλογο των φύλλων αξιολόγησης που  παραδίδονται στους εισηγητές, ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης. 

Ακόμη αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στο 2ημερο δράσεων 1-2 Οκτωβρίου που οργανώνεται σε συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ με την ΟΕΝΓΕ, με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Τετάρτη 1/10: Συνέντευξη τύπου στις 12.00 μ.  στην αίθουσα του α΄ορόφου του ΓΝΑΝ με θέμα το ρόλο του  ΕΣΑΝ που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των Νοσοκομείων
  • Πέμπτη 2/10: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ, το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου