www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ο Κικίλιας ήρθε, είδε, άκουσε και έφυγε, φορτωμένος... fotos

Στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, χαμογελαστός, ορεξάτος με διάθεση επικοινωνιακή, είδε, άκουσε, πήρε καμία ντουζίνα υπομνήματα, γέμισε ένα πορτ παγκάζ αναμνηστικά δώρα και ...νεότερα από τον Οκτώβρη και να δούμε
Η πρώτη του συνάντηση είναι με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημ. Κουνενάκη ο οποίος του παρέδωσε το παρακάτω υπόμνημα:




κ.Υπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη, στον Δήμο Αγίου Νικολάου .
Mε την ευκαιρία της επίσκεψής σας, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω ζητήματα για τα οποία παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση και βοήθεια:

1)Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, γεγονός που επιτείνεται τη θερινή περίοδο όταν οι επισκέπτες και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

2)Ανάλογες ανάγκες υπάρχουν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδίως τη θερινή περίοδο.
Σημειωτέον ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση και τα Τμήματά της όσο και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σ΄όλους τους τομείς.
Πάντα όμως επισημαίνεται η έλλειψη προσωπικού.


3)Τα παραπάνω ζητήματα έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αστυνόμευση της υπαίθρου όπου υπάρχει ελλειπής παρουσία των ελεγκτικών οργάνων.

4)Η έλλειψη προσωπικού είναι επίσης εμφανής στα αστικά κέντρα, στις τουριστικές περιοχές καθώς και σε μικρότερες κοινότητες, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα προβλήματα καθημερινότητας αλλά και ευταξίας, ιδίως μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Υπάρχει διαρκής παραβίαση των κανόνων λειτουργίας, αθέμιτος ανταγωνισμός και βεβαίως σημαντική απώλεια εσόδων για τους Δήμους.

5)Υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα τόσο για την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου όσο και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου.


Χρειάζεται επομένως ν΄ ανεγερθούν ανάλογα κτίρια για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών.
Ήδη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχει πρόταση ώστε να ανεγερθεί κτίριο σε χώρο που παραχωρεί το ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου και παρακαλούμε για την προώθηση των σχετικών ενεργειών.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης


Στην Αστυνομική Διεύθυνση
Ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε στη συνέχεια την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Κων. Περάκη και άλλους αξιωματικούς της Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών του σώματος.



Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Η επίσκεψη του υπουργού ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου όπου συναντήθηκε  με τον Διοικητή Μιχάλη Βασιλάκη και το προσωπικό της Π.Υ.


«Για άλλη μια φορά διαπίστωσα τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, με την οποία τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επιτελούν το καθήκον τους» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.
Επίσης ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα για τα οποία όπως τόνισε «καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες - στο πλαίσιο της σημερινής δύσκολης συγκυρίας - για να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις».




Εξ άλλου ο κ. Κικίλιας μετά την επίσκεψη του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου επεσήμανε ότι με μεγάλη ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα οι άντρες και οι γυναίκες του Σώματος επιτελούν για άλλη μία θερινή περίοδο το δύσκολο έργο τους επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει αυτό το έργο και προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός τους.


Μάλιστα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ως χαρακτηριστικό, το παράδειγμα της άμεσης προώθησης του διαγωνισμού, αλλά και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πριν από λίγες ημέρες, όπως και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αγορά 372 νέων οχημάτων, που θα καλύψουν ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες της χώρας, όπως ανέφερε.

Με το πέρας των επαφών του στον Άγιο Νικόλαο, ο κ. Κικίλιας θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Τετάρτης.

Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου