www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Εργάζονται ...τζάμπα.

Σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Νομού Λασιθίου και στο ΙΚΑ προχώρησαν χθες έξι από τους οχτώ εργαζόμενους που απασχολούσε ξενοδοχείο της Ελούντας, γιατί ο επιχειρηματίας που τους προσέλαβε τους είχε αφήσει απλήρωτους και ανασφάλιστους από την ημέρα που τους προσέλαβε.
 Όλοι τους είχαν προσληφθεί μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο και κατάγονταν από τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι, διαπιστώνοντας ότι ο επιχειρηματίας ο οποίος είχε μισθώσει το ξενοδοχείο, δεν προτίθεται, παρά τις διαβεβαιώσεις του, να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα, ενώ ανέβαλε διαρκώς την αναγγελία της πρόσληψής τους στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ, ήλθαν σε επαφή με το συνδικάτο «Τάλως», το οποίο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους και τις κινήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Χθες το πρωί προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου παρουσία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμ. Πεπόνη, του Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μιχ. Γαρεφαλάκη και του μέλους του Δ.Σ. του «Τάλως» Μαρίας Τσολάκη, προέβησαν σε καταγγελία, ενώπιον του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου κ. Βαγγέλη Καραγιάννη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η χθεσινή ήταν η πρώτη μέρα παρουσίας του κ. Καραγιάννη στην Επιθεώρηση Εργασίας, στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο της νέας αρμοδιότητας που του ανατέθηκε στο Λασίθι, αφού παράλληλα προΐσταται και της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου...

και της σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε, με απόφασή του χθες ο Αναπληρωτής προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου επέβαλε στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση πρόστιμο 50.000 ευρώ!

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου