www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ανοδικά πάνε οι εξαγωγές του νομού Λασιθίου

Ο τρίτος νομός της Κρήτης σε εξαγωγές προϊόντων είναι το Λασίθι, καταγράφοντας θετική εικόνα κατά την προηγούμενη χρονιά και μάλιστα με σημαντική αύξηση, όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Άλκης Καλαμπόκης, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Το ότι το Λασίθι είναι στην τρίτη θέση στον τομέα αυτό, που συνεπάγεται σημαντικά έσοδα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός, αφού στη γενικότερη αναπτυξιακή πορεία του ο νομός αλλά και στον πυλώνα του τουρισμού, έρχεται τέταρτος. Το Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια έχει υπερσκελίσει τις διαφορές που είχε με το Λασίθι καταγράφοντας ραγδαία ανάπτυξη σε σύγκριση με τον ανατολικότερο νομό της Κρήτης. 


Όπως ήταν αναμενόμενο, πρώτο στις εξαγωγές είναι το Ηράκλειο, ενώ ακολουθούν τα Χανιά και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Ρέθυμνο, το οποίο εξάγει κατά βάση ελαιόλαδο.

«Εμείς έχουμε πιο καλή εξαγωγική βάση και δομή και περισσότερες εταιρίες. 


Πρόκειται για τα πραγματικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και τα σημερινά δεδομένα ως έχουν», επισημαίνει ο κ. Καλαμπόκης, σημειώνοντας παράλληλα πως τα ισχυρά μας χαρτιά στον τομέα των εξαγωγών είναι το ελαιόλαδο και τα κηπευτικά προϊόντα.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου