www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Παίζω, μαθαίνω.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο ΚΑΠ Αγίου Νικολάου και μερικές μέρες πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας του τους καλοκαιρινούς μαθητές της πόλης επισκέφθηκε η Άννα Χανιωτάκη, ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτης του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου "Παίξε Γελασε", το οποίο εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. 
Το πρόγραμμα που έλαβε μέρος στα ΚΑΠ, διήρκησε 3 μέρες και στόχος ήταν η παρουσίαση στους εκπαιδευτικούς της κινησιοπαιδαγωγικής μεθόδου Sherborne, η οποία μέσα από κοινές κινητικές εμπειρίες βοηθά στη δημιουργία θετικών σχέσεων μεταξύ των παιδιών αλλά και μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών. 

Επίσης, η μέθοδος Sherborne βοηθά στην αλληλεπίδραση και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών καθώς και στη βελτίωση κινητικών δυσκολιών. Τα παιδιά μέσα από κινήσεις του σώματος και δράσεις ομαδικές κυρίως συμμετέχουν από κοινού σε κάτι και μαθαίνουν από μικρή ηλικία τόσο να συνεργάζονται όσο και να εμπιστεύονται τους ανθρώπους που είναι κοντά τους. 

Είναι όντως ιδιαίτερα παρήγορο να μπαίνουν στα σχολεία ειδικευμένοι επιστήμονες και έστω σε λίγο χρονικό διάστημα να δείχνουν στα παιδιά νέους αλλιώτικους και διαφορετικούς τρόπους επαφής και συμπεριφορών.

 Μακάρι κάποια στιγμή να δούμε σε όλα τα δημόσια σχολεία να συλλειτουργούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλες ειδικότητες που θα έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό και όχι μόνο κόσμο των μαθητών, των μικρών πολιτών. 

Οι μέρες των συναντήσεων στο ΚΑΠ Αγίου Νικολάου θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη από τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ για το τέλος των καλοκαιρινών μαθημάτων τους θα ακολουθήσει μια δράση που σίγουρα θα έχει να κάνει με το υγρό στοιχείο.


ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου