www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ένα και μοναδικό

Ένα μαγικό βράδυ υπό τους ήχους της  Reggae – Dub μουσικής σκηνής υπόσχονται   στο πιο δυνατό Beach Party του καλοκαιριού στην παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο.


 Στο Reggaevibes music festival τη Πέμπτη στις 14 Αύγουστου 2014 αντιστεκόμαστε στη κρίση, ανεβάζοντας το line up με live  full bands!!

Για πρώτη φορά, θέλοντας να αναδείξουμε την ελληνική reggae dub σκηνή υποδεχόμαστε εξ ολοκλήρου ελληνικά συγκροτήματα που επάξια κατέχουν την πρωτιά στο είδος τους. Με τη καλλιτεχνική επιμέλεια ν’ ανήκει δικαιωματικά στο PROFESSOR SKANK το πιο γνωστό Έλληνα παραγωγό Dub δημιουργούμε ελληνικό reggae dub κλίμα με τις δυο πιο πρωτοποριακές και προκλητικές ηχητικά μπάντες στον ελληνικό χώρο. 


Ετοιμαστείτε να απολαύστε το γνωστό σ’ όλους VLASTUR πλαισιωμένο από όλο το μουσικό δυναμικό του. Το σύνολο της μέχρι τώρα μουσικής του πορείας καθώς και νέα ακυκλοφόρητα tracks από μελλοντικές δουλειές του θα είναι ο πυρήνας των όσων παρουσιάσει σε μια από τις σπάνιες φορές που θα βρίσκεται στο νησί μας.

Tους FUNDRACAR, που για πρώτη φορά έρχονται να μας κάνουν γνωστή την ιδιαίτερη και ασυμβίβαστη νέα μουσική τους ταυτότητα.


καθως και πλουσιο DJ  reggaewise set απο τους  DUB RIOTS.

“Παράλληλες εκδηλώσεις “

Παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξάγονται, όπως για τους λάτρεις του skating, όπου θα υπάρχει miniramp, faceκαι bodypainting και η ομάδα του StreetCultureCreteθα μας παρουσιάσει streetdance μαζί με μία χορογραφία έκπληξη.

 Επίσης graffitiartistsαπ’ όλη τη Κρήτη θα ζωγραφίζουν ένα graffitiπαζλ για την υγεία ενός μικρού μας φίλου και την ενίσχυση της οικογένειας του. Τα κομμάτια θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο του φεστιβάλ για όσους μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν.

Βιογραφία

VLASTUR
Ο Vlastur ξεκίνησε το ταξίδι του στην μουσική σαν μπασίστας. Στα τέλη τις δεκαετίας του 80′, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Cohash Funk.

Το 1998 μαζί με τον
Frequency Freak a.k.a. Fefer (κιθαρίστας Cohash Funk) και τον
Spiris σχημάτισαν ένα Dub πειραματικό εργαστήρι, τους Απευθείας Σύνδεση οι οποίοι σήμερα είναι γνωστοί σαν Direct Connection. Το 2007 κυκλοφόρησαν το “Dub Infection” (Candyflip Rec.). Αν και ξεκίνησε σαν μπασίστας στους Direct Connection, συνέχισε σαν βασικός FX Sound Enginner του
group. . Μεταξύ 2004 έως 2007 συνεργάζεται με τους Palyrria σε επίπεδο συναυλίας και στούντιο. Καρπός της συνεργασίας τους το
“Methexy” 2005 (Protasis Rec.)



Πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία η “Συναυλία στο Παλλάς” 2010 (Lyra).Στα τέλη του 2010 έρχεται η γνωριμία με τον Γιάννη Αγγελάκα. Πρώτη τους συνεργασία στο πάρτυ της All Together now στο Rockwave Festival (IΙούλιος 2011). Τελευταία συνεργασία στο “Γελαστή Ανηφόρα”(Απρίλιος 2013) στον ρόλο του μπασίστα. Επίσης έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της διεθνούς Electro-Dub σκηνής όπως: Gaudi, Irina Mikhailova, Bombay Dub Orchestra, Ghetto Priest, Tengri, Jef Stott, Atriohm, Dub Salon, Tiburk. Το “InterAxion Dub” 2009 (Eqnation Rec.) είναι η πρώτη προσωπική δουλειά του. Σε αυτό το album εμπεριέχεται όλο το απάνθισμα του μουσικού του ταξιδιού μέχρι και σήμερα, φιλτραρισμένο μέσα από μια Electro Dub Ethnic αισθητική.


Περισσότερα :

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000453755816
Myspace: http://myspace.com/vlastur
Reverbnation: http://www.reverbnation.com/vlastur
Soundcloud: http://soundcloud.com/vlastur

FUNDRACAR

Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (psycho reggae punkstep) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτυ για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.


Περισσότερα:

FB: https://www.facebook.com/pages/Fundracar-Official/175535419152944

Website http://www.fundracar.com
Soundcloud: https://soundcloud.com/fundracar
Myspace: https://myspace.com/fundracar2007

PROFESSOR SKANK

Ο πιο γνωστός Έλληνας παραγωγός Dub, έχοντας μια σημαντική διεθνή παρουσία με πολλές κυκλοφορίες και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της reggae-dub σκηνής, όπως Mad Professor, Zion Train, τον κορυφαίο λονδρέζο MC Afrikan Simba, τους Love Grocer καθώς και δυο remix που του εμπιστεύτηκαν με τις φωνές των Max Romeo και Brinsley Ford των Aswad! 

Με βάση πάντα το στούντιό του παράγει αδιάκοπα μουσική, συνεργάζεται με διεθνείς εταιρείες διανομής, εξάγοντας τη δουλειά του σε Αγγλία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργώντας έτσι μια διεθνή καριέρα της οποίας το αποκορύφωμα ήταν η συμμέτοχή του στο Glastonbury Festival, ως η πρώτη ελληνική παρουσία.  Έχοντας μόλις  κυκλοφορήσει το καινούργιο του album “DIGITAL REVOLUTION” απο την “Klik Records” θα μας παρασύρει σ’ ένα ξέφρενο πάρτυ μαζί με τον mc J FAYA, που εμφανίζεται μαζί του στη σκηνή.

https://www.facebook.com/pages/Professor-Skank/264984316851143
https://www.facebook.com/jfyahmoca
soundcloud:https://soundcloud.com/professor-skank
http://www.youtube.com/watch?v=P9mZkfeI-bc




Το REGGAEVIBES MUSIC FESTIVAL που αποτελεί ήδη θεσμό για τους λάτρεις της reggae και της dub μουσικής όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 στην αμμώδη παραλία του Αλμυρού με τα καταγάλανα νερά, μια παραλία σημείο αναφοράς για την περιοχή. 

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα μουσικό δρώμενο σταθμό στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου και γενικότερα της Κρήτης. Στο Reggaevibes συμμετέχουν δημοφιλή συγκροτήματα από το εξωτερικό με μεγάλες επιτυχίες στα διεθνή charts και συνεχείς συμμετοχές σε φεστιβάλ παγκόσμιου βεληνεκούς. Mad Professor, Zion Train, Iration Steppas, Vibronics, Afrikan Simba, Sister Andrew, Global Vibes, Tropical Storm, One Drop Forward, Anna Mystic κ. ά. αποτελούν μερικούς από τους εκλεκτούς καλεσμένους του φεστιβάλ. 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να ικανοποιήσει τις μουσικές επιλογές των φίλων της reggae και dub μουσικής αλλά και να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Αγίου Νικολάου, αναβαθμίζοντας έτσι την πόλη πολιτιστικά αλλά και τουριστικά, αφού το πλήθος παραθεριστών που συγκεντρώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να απολαύσει μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας, και άλλου είδους καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε έναν ειδυλλιακό χώρο.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του γεγονότος γίνεται από τον Professor Skank σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Γονέων και Φίλων Α.μ.Ε.Α. επαρχίας Μεραμπέλλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.reggaevibes.gr

Ώρα προσέλευσης/ Doors open: 21:00
Τιμή εισόδου/ Admission: 15 euro
Προπώληση εισιτήριων: 10 euro


Για τον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια στη καφετέρια “Βότσαλο” στο πολυχώρο “Περίπου” και στο “Yannis Rock Music Bar”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου