www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ζήσε Μάη μου...

Δήλωση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη σχετικά με την καθυστέρηση σύνδεσης του ΒΟΑΚ στο Καλό Χωριό.
Θα καθυστερήσει η σύνδεση του νέου δρόμου στο Καλό Χωριό.
8/8/2014

Πριν από ένα μήνα κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την καθυστέρηση σύνδεσης του ολοκληρωμένου τμήματος του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος - Καλό Χωριό με το παλαιό οδικό δίκτυο. 

Στην απάντησή του, με ημερομηνία 30/7 ο Υπουργός μας πληροφορεί ότι η ολοκλήρωση της σύνδεσης αναμένεται εντός του 2014 και ότι η οριστική μελέτη και η κήρυξη των απαλλοτριώσεων έχει ήδη γίνει. Βέβαια τα χρήματα των απαλλοτριώσεων μάλλον θα πρέπει να τα περιμένουμε λίγο…

Όμως για προσέξτε:

1. Στις 30/7 «αναμένεται η έγκριση πίστωσης» (δεν έχει γίνει ακόμα!) για πληρωμή της επίταξης των επικειμένων και την απομάκρυνση των δικτύων άρδευσης και ύδρευσης ύψους 83,975 € και 147,600 € αντιστοίχως. Σύνολο δηλαδή 231,575 €.

2. Όταν εγκριθούν αυτά τα ποσά και πληρωθούν, θα γίνει η απομάκρυνση των δικτύων, που σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, άγνωστο πόσο.

3. Αμέσως μετά ο Υπουργός υπολογίζει ότι θα χρειαστούν 3 μήνες για την κατασκευή της συνδετήριας οδού.

Επειδή βέβαια το 2014 έχει λιγότερους από 5 μήνες για να τελειώσει, φοβόμαστε ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο με την Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Δηλαδή, ένα πανάκριβο και χρήσιμο έργο, αφού ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση, να μένει αχρησιμοποίητο για ελάχιστα χρήματα.

Δυστυχώς από την απάντηση του Υπουργού προκύπτει ότι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός είναι άγνωστες λέξεις για την Κυβέρνηση και τις υπηρεσίες που διοικεί. Ελπίζουμε τουλάχιστον τα έργα σήμανσης να γίνονται στο νέο τμήμα και να μην χρειαστεί και άλλη καθυστέρηση για να παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τον νέο δρόμο για τις απογευματινές μας βόλτες με τα πόδια….
Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου
ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου