www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

"τι να τα κάνω τα λεφτά, αφού δεν έχω φράγκο"

Η μουσική και όχι μόνο πορεία ενός φίλου της Νεάπολης που δεν ζει πια ανάμεσα μας δυστυχώς παρουσιάστηκε από εκλεκτούς μουσικούς και ερμηνευτές το βράδυ της Παρασκευής στο παλιό γυμνάσιο της πόλης. 
Μπορεί ο Μανώλης Ρασούλης να μην βρίσκεται κοντά μας εμείς όμως ποτέ δεν ξεχνάμε τον στιχουργό, τον άνθρωπο που άλλαξε πολλά στο ελληνικό τραγούδι. 

Η Πολιτιστική και λαογραφική εταιρεία Επάνω Μεραμπέλλου διοργάνωσε μια εκδήλωση φόρο τιμής στον ίδιο τον Ρασούλη όπου κρητικοί μουσικοί συναντήθηκαν για να τραγουδήσουν αξέχαστες δημιουργίες του Μανώλη Ρασούλη σε μια σειρά συναυλιών στην Κρήτη όπου έχει επιμεληθεί και ενορχηστρώσει ο Γιάννης Κιαγιαδάκης. 

Τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν γνωστά σε όλους σιγοτραγουδήθηκαν από κοινό που είχε σχεδόν γεμίσει τις καρέκλες στο παλιό γυμνασίο της Νεάπολης ενώ ο μαέστρος έκλεισε τη συναυλία αναφερόμενος στην ισχυρή προσωπικότητα του Ρασούλη, τη σχέση του με τη Νεάπολη και την αγάπη του σ' αυτή την πόλη, που ήταν και ο λόγος που ο ΠΑΟΔΑΝ επέλεξε να γίνει αυτή η συναυλία εδώ. 

 Για τη σχέση του Ρασούλη με το Θεό και την ανατολίτικη φιλοσοφία, τα αντίθετα στους στίχους του και τη βαθύτερη έννοια που κρύβουν και ανέφερε δυο φράσεις που έχουν γίνει σλόγκαν "τι να τα κάνω τα λεφτά, αφού δεν έχω φράγκο"  και "εγώ σε παίρνω παραλία και συ ξηγιέσαι φύκια". 

Ακόμα ο μαέστρος Γιάννης Κεγιαδάκης είναι ο δάσκαλος της Δημοτικής χορωδίας Ηρακλείου και ο Μανόλης Κανακάκης μαέστρος της χορωδίας του ΠΑΟΔΑΝ, ο οποίος έπαιξε κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο και τραγούδησαν οι δυο τους για ένα κοινό καλό τους φίλο. Στην συναυλία ακόμα συμμετείχαν οι μουσικοί:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ-  Τραγούδι - Κιθάρα
ΑΡΜΟΣ-  Τραγούδι
ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ - Τραγούδι
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΡΑΚΗΣ  - Κόντρα Μπάσο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ  - Τραγούδι - Μπουζούκι
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - Ηλ. Κιθάρα - Τσέλο - Πιάνο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ -  Βιολί
ΜΑΡΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ  - Τραγούδι


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου