www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

600 πουλιά ελεύθερα στον ουρανό από τον Κ.Σ.Ν

Το αποτέλεσμα μια ακόμα συντονισμένης προσπάθειας των μελών του κυνηγητικού συλλόγου της Νεάπολης βρίσκεται ήδη στους ουρανούς της περιοχής του Μεραμπέλλου. 
Τα μέλη του συλλόγου ελευθέρωσαν 600 περίπου πουλιά στην περιοχή βάζοντας και οι ίδιοι ένα λιθαράκι στην προστασία της θήρας και της  πανίδας της περιοχής και στην διατήρηση των ειδών της.

 Ο σύλλογος της Νεάπολης ευρισκόμενος σε πολύ στενή συνεργασία από πέρυσι με την Κυνηγητική ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου ώστε να ξεκινήσει η απελευθέρωση πουλιών σε περιοχές που είχε μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός τους. 

Η δράση αυτή είχε επιτυχία και έτσι φέτος έγινε ακόμα πιο συντονισμένη και με σπορές από τον προηγούμενο χειμώνα σε 16 περιοχές ευθύνης του συλλόγου ενώ μετά από την συμμετοχή σε πρόγραμμα της ομοσπονδίας έβαλαν και σε 8 σημεία νερό με μόνιμες δεξαμενές ποτίσματος τόσο για τις πέρδικες όσο και για τους λαγούς. 

Ο συγκεκριμένος τρόπος ποτίσματος των θηραμάτων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλα ζώα όπως όλα κατσίκες και πρόβατα. 

Όλη αυτή η προσπάθεια έχει μεγάλη κούραση που όμως δεν απασχολεί τα μέλη του κυνηγητικού συλλόγου που για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι κυνηγοί σήμερα δεν είναι αυτοί που απλά βάζουν ένα όπλο στην πλάτη βγαίνουν στα βουνά και πυροβολούν χωρίς σταματημό και σεβασμό. 

«Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε φίλους και εθελοντές που μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε. Στόχος μας είναι οι κυνηγοί μέλη μας να συνειδητοποιήσουν και το έχουν κάνει άλλωστε ότι δεν κυνηγάμε για τον αφανισμό, δεν σκοτώνουμε όσα μπορούμε σε κάθε μας βόλτα. Είναι θέμα παιδείας όλων μας να το καταφέρουμε αυτό ενώ έχουμε και την αμέριστη βοήθεια από την ομοσπονδία η οποία με τους επιστημονικούς συνεργάτες που διαθέτει και συνεργάζεται μας βοηθά σε όλους τους τομείς και μας στηρίζει ανάλογος.» είπε ο κ. Μηναδάκης τονίζοντας ότι χρειάζεται σωστή διαχείριση της θήρας ώστε να μην αφανιστούν τα είδη.

 Ο συντονισμός των μελών του συλλόγου είναι παραδειγματική και σε στενή συνεργασία με τις ομοσπονδίες οι οποίες πιστοποιούν την καλή λειτουργία. 

Τέλος ο πρόεδρος ευχαρίστησε και τους θηροφύλακες που συμβάλλουν μέγιστα με τους ελέγχους που κάνουν ενώ είπε ότι στις ανανεώσεις αδειών μετά τις 15 του μήνα των μελών του συλλόγου για τη νέα περίοδο θα τους περιμένει ένα δώρο έκπληξη.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου