www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Λαμπρός σε όλα του και φέτος ο 15 αύγουστος στη Νεάπολη, fotos

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος στη Νεάπολη η εορτή της Μεγαλόχαρης στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης ανήμερα του 15αύγουστου. 


Στην δοξολογία που έγινε ένα πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κύριος Ιωβ, ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κύριος Ευγένιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κύριος Νεκτάριος  και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ολύμπου κύριος Άνθιμος το παρόν έδωσε ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου ταξίαρχος Κώστας Περάκης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και φορέων του τόπου. 


Στο τέλος της δοξολογίας ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους που λειτούργησαν στην χάρη της Παναγίας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλους. Η περιφορά  της θαυματουργής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ακολούθησε  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Δημοτικής φιλαρμονικής Νεάπολης και τους πολίτες να την ρέουν με ροδοπέταλα. Για τα μηνύματα που η εορτή των ημερών στέλνει μίλησε στους δημοσιογράφους ο Σ.Μ.Π.Χ κ.κ Νεκτάριος

 «Εορτάζουμε το Πάσχα του καλοκαιριού σε ένα τόπο ευλογημένο παίρνουμε πολλά μήνυμα από την γιορτή αυτή, θάρρους, αισιοδοξίας, ελπίδας και αγάπης, και πρέπει τα μηνύματα αυτά όλοι μας να τα αφουγκραζόμαστε ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας. Η Παναγία μας προστατεύει, δεν εγκατέλειψε τον κόσμο, δεν έχει εγκαταλείψει ούτε και εμάς που τόσο πολύ την αγαπούμε. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους ήρθαν στην Μεγάλη Παναγία και φέτος, εδώ στη Νεάπολη, με την χάρη της να εξακτινώνεται σε όλο το νησί.» είπε. 

Ανήμερα το βράδυ στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για το διήμερο πλήθος κόσμου βρέθηκε τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και σε άλλες γειτονιές της πόλης με την φιλοξενία να συναντάται παντού. Παρουσιάστηκαν Κρητικοί χοροί από την σχολή χορού Γιαννίκου - Ταμιωλάκη ενώ αμέσως μετά έγιναν οι απονομές σε όλα τα αγωνίσματα όλων των κατηγοριών και των δύο ημερών. Τόσο ο δρόμος του αγώνα Mountain Bike 18 χλμ,  που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον ΑΠΟΝ την παραμονή, όσο και παραδοσιακός δρόμος του Τιμίου Σταυρού, αλλά και τα αγωνίσματα που έγιναν ανήμερα, ο Δρήρειος δρόμος, η ποδηλατοδρομία και ο αγώνας βραδύτητας διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία. 

Τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ξένος, όσο και η νέα Δημοτική σύμβουλος στην  Γεωργία Πολυχρονάκη που είχαν την ευθύνη του συντονισμού των αγωνισμάτων, αλλά και οι φορείς που συνέδραμαν με πρώτο το Α.Τ της πόλης όπου με παραδειγματικό επαγγελματισμό δεν άφησε τίποτα στην τύχη που αφορούσε την ασφαλή κίνηση των αθλητών στους αστικούς και όχι μόνο δρόμους της περιοχής.  

Η συμβολή δε των εθελοντών φίλων του ΑΠΟΝ, των μελών της Ομάδας διάσωσης και των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού   ήταν καθοριστική. Ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Νεάπολης Δημοσθένης Μεθυμάκης που είχε τον ρόλο του συντονιστή για το πρόγραμμα όλων των δράσεων του διημέρου δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ 

«Πραγματικά φέτος το διήμερο η Νεάπολη έδειξε ότι ήταν το κέντρο χιλιάδων επισκεπτών, και τις δύο μέρες, αλλά και τις μέρες που προηγήθηκαν σε ότι αφορά την διοργάνωση, η συνεργασία όλων ήταν υποδειγματική και αυτό φάνηκε με το γεγονός ότι όλα πήγαν εξαιρετικά καλά σε όλους τους τομείς.» είπε.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου