www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ιδού η νέα διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου, ξεκινά δουλειά την 1η του Σεπτέμβρη. fotos

Την πλήρη σύνθεση του πολιτικού-διοικητικού σχήματος με το οποίο η νέα δημοτική αρχή θα διοικήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου τα επόμενα 2,5 χρόνια, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου, δημοσιεύει σήμερα, κατ' αποκλειστικότητα η ΑΝΑΤΟΛΗ.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός συγκάλεσε το συνδυασμό του σε πλήρη σύνθεση, τη Δευτέρα το βράδυ, στο ΡΕΞ, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις και έγινε ευρεία συζήτηση για τις θέσεις ευθύνης όπου θα μπορούσε να τοποθετηθούν αιρετοί και μη, ανάλογα με τη διάθεση χρόνου, των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων του καθενός.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση κύλησε ομαλά, οι περισσότεροι έδειξαν ικανοποιημένοι από τις επιλογές και προτάσεις που έγιναν, χωρίς να λείψουν όμως και εκείνοι, οι προσδοκίες των οποίων δεν εκπληρώθηκαν απόλυτα.

Χθες, ο κ. Ζερβός, με συνέντευξή του στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έδωσε τη σύνθεση της ερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Αναφερόμενος στη συγκέντρωση του συνδυασμού, τη Δευτέρα στο ΡΕΞ, είπε: «Έγινε εκτενής ανάλυση για το τι έγινε μέχρι τώρα, τις επαφές που προηγήθηκαν.

 Προσπάθησα να δώσω στους συνεργάτες μου του συνδυασμού να καταλάβουν ότι η επιλογή των προσώπων δεν ήταν μια πολύ εύκολη υπόθεση, από τη στιγμή που έπρεπε να συντρέξει ο συγκερασμός του παλιού με το νέο, όπως κατά κόρον υποστηρίξαμε ως αρχή και προεκλογικά, με το νέο να επικρατεί. Καθώς επίσης η παρουσία στη σύνθεση που έγινε όλων των περιοχών του Δήμου. 

Προσπάθησα, με τις επιλογές που έκανα, κατά το δυνατόν, να δημιουργήσω μια ομάδα η οποία και να λειτουργήσει, αλλά παράλληλα να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, στη λογική του συνδυασμού μας».

Διευκρίνισε, ειδικά για τη Νεάπολη, όπου ο συνδυασμός διαθέτει μόνο μία δημοτική σύμβουλο στην κεντρική σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «και λόγω του νεαρού της ηλικίας της αλλά και της έλλειψης εμπειρίας γύρω από τα δημοτικά πράγματα, σε συνεννόηση μαζί της, συμφωνήσαμε να αποκτήσει ρόλο στη δεύτερη φάση της δημοτικής περιόδου, εμπλεκόμενη στη διάρκεια των επόμενων 2,5 χρόνων συμμετέχοντας σε συμβούλια και επιτροπές. Έτσι η Έφη Βελημβασάκη-Κοκολάκη θα αντιληφθεί συνολικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και θα μπορέσει να προσφέρει στον τόπο της κάτι παραπάνω».

Στη λογική αυτή κινήθηκαν οι επιλογές για την πρώτη περίοδο των 2,5 χρόνων, αφού μετά την πάροδο αυτών, τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν τώρα, θα αντικατασταθούν τη δεύτερη περίοδο, συμπλήρωσε ο κ. Ζερβός.

Οι θέσεις

Αντιδήμαρχοι: Κωνσταντίνος Κοκκίνης, Αφροδίτη Βαρκαράκη, Νίκος Χαριτάκης.
Ο Κων. Κοκκίνης θα έχει αρμοδιότητες Παιδείας, Πολιτισμού και Νεάπολης-Βραχασίου-Μιλάτου.

Η Αφροδίτη Βαρκαράκη θα έχει αρμοδιότητες επί τεχνικών θεμάτων, εποπτεία της 
Πολεοδομικής Υπηρεσίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, έργων κλπ. Πιθανόν να αναλάβει επιπλέον, την εποπτεία κάποιων χωριών στο Πάνω Μεραμβέλλο.



Ο Νίκος Χαριτάκης θα εποπτεύει την Υπηρεσία Καθαριότητας και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου. Επίσης θα έχει ως περιοχή εποπτείας τα χωριά Κριτσά, Κρούστα, Καλό Χωριό, Πρίνα.



Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
Ο Xάρης Αλεξάκης, με αρμοδιότητα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Επίσης θα εποπτεύει στην περιοχή Λιμνών, Χουμεριάκου, Βρυσών, Ζενίων, Ποτάμων. Ο Νίκος Δασκαλάκης, με αρμοδιότητα στον τομέα Οικονομικών του Δήμου και περιοχή εποπτείας Ελούντα, Λούμα, Βρουχά, Σκινιά.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τα πρώτα 2,5 χρόνια θα αναλάβει ο Γεώργιος Καλογεράκης. Για τα επόμενα 2,5 χρόνια η Δέσπω Καρνιαδάκη.



Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας θα είναι ο Σπύρος Μασσάρος.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Πόπη Καφφετζάκη.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Εμμανουήλ Μαμαλάκης.

Για πρόεδροι στα παρακάτω δημοτικά νομικά πρόσωπα, θα προταθούν για να εκλεγούν, οι εξής:
- Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο Γιάννης Κοκκίνης.
- Στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΑΕΑΝ) ο Μιχάλης Φαρσάρης.
- Στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό ο Χάρης Αλεξάκης.
- Στον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών ο Νίκος Μουδατσάκης.
- Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης ο Εμμανουήλ Καραβελάκης.
- Στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βραχασίου ο Νίκος Κουτέπας.

«Θα παραχθεί έργο»

«Πιστεύω ότι με αυτό το «μίγμα» παλιών και νέων στελεχών, θα παραχθεί έργο. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και η συγκρότηση των συμβουλίων, όπου εξασφαλίζεται αναλογική εκπροσώπηση περιοχών και χωριών και σε όλα τα συμβούλια των νομικών προσώπων υπάρχει αντιπροσώπευση Νεαπόλεως και Βραχασίου», τόνισε ο κ. Ζερβός. Διερευνάται δε η πιθανότητα τροποποίησης του οργανισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να εκπροσωπείται και το Βραχάσι (με λιμενίσκο Μιλάτου), άρα και αύξηση των μελών του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. σε εννεαμελές.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου