www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο αθλητισμός στο ενδιαφέρον του Δήμου.

«Ο Αθλητισμός έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις και αξία αυτή την περίοδο, εποχή πολύ μεγάλης κρίσης και ένδειας των ανθρώπων...
...Εμφανίζεται ότι πέραν της ανάγκης άθλησης των νέων ανθρώπων, αποτελεί και διέξοδο για πάρα πολλούς να συναντώνται, να συμμετέχουν και να παρακολουθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες αθλητικού περιεχομένου, δημιουργώντας κλίμα συντήρησης του κοινωνικού ιστού, γεγονός με πολύ μεγαλύτερη αξία, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμετοχή παιδιών και νέων». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκης, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των γυμναστών, με τους οποίους συζήτησε θέματα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και μελλοντικού σχεδιασμού.


Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε επίπεδο αθλητικών υποδομών, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, συγκρινόμενος με τον υπόλοιπο νομό, δεν βρίσκεται σε άσχημο επίπεδο, σίγουρο, όμως είναι ότι χρειάζεται να γίνουν κι άλλα πράγματα τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο δράσεων.

Τα δύο τελευταία χρόνια έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια και ο Δήμος επενέβη, βελτιώνοντας όλες σχεδόν τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις: συντήρηση και αναβάθμιση γηπέδων, δάνειο για ολοκλήρωση Κλειστού Γυμναστηρίου Τ-10, ολοκλήρωση χλοοτάπητα γηπέδου Λακωνίων (μέσω ΟΠΑΠ), αναβάθμιση σταδίου Νεαπόλεως, αντικατάσταση δαπέδου Κλειστού Γυμναστηρίου Ξηροκάμπου, παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο κλπ. Υπάρχουν αιτήματα για επέμβαση και σε άλλα γήπεδα (πλαστικοί τάπητες) για τα οποία ο Δήμος είναι διατεθειμένος να διαθέτει κάθε χρόνο κονδύλια από ίδια έσοδα για να βελτιώνει την κατάσταση.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Λευτέρης Ραφαϊλάκης σχολίασε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, έχουν προχωρήσει αρκετά έργα, άλλα είναι προς υλοποίηση και αυτό είναι σημαντικό. Θεωρώ, όμως ότι είμαστε ακόμη αρκετά πίσω από το επιθυμητό αποτέλεσμα, σεβόμενοι πάντα την παρούσα, δύσκολη οικονομική συγκυρία και γι' αυτό δεν ζητάμε υπερβολικά πράγματα».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου