www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Επέστρεψε το χαμόγελο στις ζωές μας.

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκαν από την Ανακρίτρια και τον εισαγγελέα νωρίς το μεσημέρι οι Γιώργος Καρυδιανάκης, πρώην αντιδήμαρχος Νεάπολης επί των οικονομικών και πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Π.Ο.Ν., η Χαρούλα Γουλιδάκη Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος στον Παιδικό Σταθμό του πρώην Δήμου Νεάπολης και ο Μανούσος Χανιωτάκης Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος στο ΚΑΠΗ Νεάπολης, που ήταν κατηγορούμενοι για το οικονομικό έλλειμμα του πρώην Δήμου Νεάπολης.
Βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Νεάπολης εργαζόμενοι του πρώην Δήμου Νεάπολης και πολίτες χειροκρότησαν την απόφαση που χάρισε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των πρώην ερετών της περιοχής που το τελευταίο διάστημα είχαν μπει σε μια κουραστική ψυχολογική διαδικασία και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Οι τρείς αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες:
Γιώργος Καρυδιανάκης I) Απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και ΙΙ) Παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση για τη Δ.Ε.Α.ΠΟ.Ν. ΙΙ) Άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και ΙII) Άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία για το δήμο,

η Χαρά Γουλιδάκη και ο Μανούσος Χανιωτάκης Ι) Άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία + Ν. 1608/1950 κατ’ εξακολούθηση. II) Άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία + Ν. 1608/1950 κατ’ εξακολούθηση III) Παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τα Νομικά Πρόσωπα έδωσαν όπως φαίνεται στην Ανακρίτρια Πρωτοδικών και στον Εισαγγελέα πειστικές και επαρκείς απαντήσεις για όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο υπερτονίζοντας αφενός την ανυπαρξία λογιστηρίου στα νομικά πρόσωπα και αφετέρου πως η μόνη υπεύθυνη για την ταμειακή υπηρεσία αυτών των προσώπων ήταν η Ειδική Ταμίας του Δήμου.

Αναφορικά με τον κύριο Καρυδιανάκη ο οποίος επί μακρόν ανέλυε στην ανακρίτρια, προσκομίζοντάς της πλήθος στοιχείων και εγγράφων, την απόλυτη λογιστική τάξη που υπήρχε στη Δ.Ε.Α.ΠΟ.Ν. κατά τα χρόνια της προεδρίας και αντιπροεδρίας του αλλά και εν γένει, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ κανένα έλλειμμα αλλά και πως η Δ.Ε.Α.ΠΟ.Ν. ήταν η μοναδική Δημοτική επιχείρηση της περιοχής μας με πλεόνασμα αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Αγίου Νικολάου αναγνώρισε με σχετική του απόφαση, αποδεχόμενο ως καθολικός διάδοχος, την κινητή και ακίνητη περιουσία, η οποία ήταν πολλαπλάσια από τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως τα χρόνια της αντιδημαρχίας του τα έτη 2005-2006 δεν υπήρξε ουδένα έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι εμφανώς ανακουφισμένοι και δικαιωμένοι από τη σύμφωνη γνώμη της κας Ανακρίτριας και του Κου Εισαγγελέα, όπως άλλωστε ήταν και οι δικηγόροι των ανωτέρω Μιχάλης Λογαριαστάκης για Μανούσο Χανιωτάκη, Γιάννης Παπαδάκης για Χαρά Γουλιδάκη και Χρύσα Φαρσάρη και Γιώργος Κοκοσάλης για τον Γιώργο Καρυδιανάκη, σε σχετικές τους δηλώσεις.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου