www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ουρά τα δίκυκλα στα ΚΤΕΟ


Συνωστίζονται στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ οι εκπρόθεσμες μοτοσικλέτες όλων των κυβικών εκατοστών για να περάσουν από τεχνικό έλεγχο.
Πλέον και τα δίκυκλα υποχρεούνται να περάσουν από ΚΤΕΟ, τα καινούργια μετά από 4 χρόνια και όλα τα υπόλοιπα κάθε 2 έτη, όπως διευκρινίζει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της περιφερειακής Ενότητας του νομού κ. Γιώργος Σκουλικάρης.

Η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί ήταν έως την Παρασκευή 5 Απριλίου και έτσι όσα εκπρόθεσμα δίκυκλα περνούν από ΚΤΕΟ από την Δευτέρα 8 του μήνα καταβάλουν το αντίστοιχο πρόστιμο που είναι ενιαίο σε όλο την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα όπως ο κ. Σκουλικάρης μας ενημέρωσε τα πρόστιμα έχουν ως εξής: Καθυστέρηση έως 30 μέρες 10 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες 30 ευρώ, και από 6 μήνες και περισσότερο 41 ευρώ. Ήδη οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΟ από ολόκληρη την χώρα έχουν ζητήσει να δοθεί μια παράταση ακόμα με την δικαιολογία ότι οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά με τις προθεσμίες αλλά και γιατί δεν είναι δυνατόν τόσα πολλά δίκυκλα να προλάβουν να περάσουν από ΚΤΕΟ ταυτόχρονα. Δεν είναι ακόμα λίγες οι περιπτώσεις όπου το σύστημα την ψηφιακής επικοινωνίας με το Υπουργείο πραγματικά γονατίζει δημιουργώντας επιπλέον καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ δύσκολα τελικά θα δοθεί παράταση είτε επίσημη είτε σιωπηρή από την στιγμή που τα έσοδα αυτά είναι κρατικά και με την δεδομένη οικονομική κατάσταση το κράτος δεν θέλει να χάσει ούτε ένα ευρώ.

Οι περιφερειάρχες δέχονται πιέσεις πανελλαδικά όμως από την στιγμή που πρόκειται για κεντρικούς πόρους ότι ανακοίνωση είναι να βγεί αναμένουν όλοι να εκδοθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση ή από το ίδιο το Υπουργείο.

Εν τω μεταξύ η μη συμμόρφωση των ιδιοκτητών τους με τη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου, θα επιφέρει πρόστιμο 400 ευρώ, όπως προβλέπει ο Κ.Ο.Κ., ενώ αν ο ιδιοκτήτης προσκομίσει στην τροχαία εντός δεκαημέρου το δελτίο από το ΚΤΕΟ, τότε θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ.

Η ισχύς του δελτίου των ΚΤΕΟ θα είναι διετής, πέρα από την αρχική ισχύ που είναι 4 χρόνια. Δηλαδή αν μια μοτοσικλέτα οποιουδήποτε κυβισμού έχει άδεια κυκλοφορίας που βγήκε τις 10 Απριλίου του 2009, καλείται να περάσει για πρώτη φορά ΚΤΕΟ φέτος τον ίδιο μήνα και στην συνέχεια κάθε 2 χρόνια.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου