www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"Τα έχουν βάλει ακόμα και με το λιμάνι μας"...


Εσκεμμένα προβλήματα δημιουργούν φορείς από την Περιφέρεια Κρήτης και την αποκεντρωμένη διοίκηση και όχι μόνο προκειμένου να καθυστερεί η ανάπτυξη και η οργάνωση του λιμανιού της πόλης του Αγίου Νικολάου, καταγγέλλει εκ νέου στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Γιάννης Λεβέντης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λασιθίου και ένας από τους ανθρώπους που έχει άοκνα εργαστεί για την καλύτερη λειτουργία του.
«Δεν είναι δυνατόν, μετά από την υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές και την ανάπτυξη που πλήττονται στην περιοχή μας και στο νομό γενικότερα από τόσες άλλες μεριές να έχουν βάλει στο μάτι και το λιμάνι της πόλης του Αγίου Νικολάου.

«Είναι γεγονός ότι το λιμάνι μας εξαιτίας της θέσης του και της άμεσης πολύ κοντινής σχέσης του με το κέντρο της πόλης είναι ζηλευτό τόσο από τις εταιρίες όσο και από τους καπετάνιους των πλοίων. Πως όμως γίνεται να αφαιρείται από τα δρομολόγια των πλοίων τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν μπορεί να μας το εξηγήσει. Σε αυτό βοηθούν και οι τρικλοποδιές που μας βάζουν άλλοι βέβαια. Μόνος για το δικό μας λιμάνι καθυστερούν και εκκρεμούν υποθέσεις όταν για άλλα λιμάνια όλα επιλύονται σε ένα πρωινό. Περιμένουμε μήνες τώρα την άδεια από την περιφέρεια για την προμήθεια δύο νέων προσκρουστήρων, περιμένουμε μία ακόμα άδεια ώστε να γραφτούμε στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος όπου έχουμε κάθε δικαίωμα να ενταχτούμε και δεν μας αφήνουν.

Ακόμα περιμένουμε μια έγκριση για να πληρωθεί η κ.α Παλάση η οποία καθυστερεί από πέρυσι την ίδια ώρα που κανείς δεν μπορεί να μας εξηγήσει με επιχειρήματα για πιο λόγο συμβαίνουν αυτές οι καθυστερήσεις.» δηλώνει φανερά αγανακτισμένος ο κ. Λεβέντης.

Θέματα ρουτίνας και πολύ απλά στην διεκπεραίωση τους, αποκτούν τεράστια καθυστέρηση που μόνο εσκεμμένα μπορεί να προκληθεί, τονίζει ο ίδιος λέγοντας ότι αν και υπάρχουν τα χρήματα τίποτα δεν προχωρά εξ αιτίας μιας απίστευτης γραφειοκρατίας, συμπλήρωσε ακόμα.

Θωρεί δε τις απόψεις φορέων που μιλούν για ισόρροπη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κρήτη, ωραία λόγια μονάχα, μιας και την ίδια ώρα που σε άλλα λιμάνια οι αφίξεις αυξάνονται σε αυτό του Αγίου Νικολάου μειώνονται.

«Όταν εμείς, πριν μερικά χρόνια, περιμέναμε σε γραφεία εταιρειών να κλείσουμε συμφωνίες για προσεγγίσεις στο λιμάνι μας την ίδια ώρα έβγαιναν από τα γραφεία Δήμαρχοι και πολιτευτές από άλλες περιοχές, γεγονός που σαφώς δεν είναι τυχαίο.» είπε με δεδομένα νοήματα να αιωρούνται.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

1 σχόλιο: