www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μαθητές σε...δράση

στην Κριτσά

Ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί και πυροσβέστες για ένα πρωινό έγιναν οι μαθητές των τριών τμημάτων της Β τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου.
Έφυγαν από το σχολείο τους, έφτασαν στην Κριτσά και στο εργαστήριο του Γυναικείου Συνεταιρισμού όπου οι ευγενέστατες κυρίες του, τους έδειξαν πώς να φτιάξουν και να πλάσουν τα δικά τους Λαζαράκια. Οι μαθητές έκαναν την προσπάθεια τους, και αφού τα φούρνισαν πήγαν μια βόλτα στο χωριό χωρίς όμως ο άσχημος καιρός της Παρασκευής να τους επιτρέψει να το γνωρίσουν όλο. Επέστρεψαν στον σουναμιτισμό, τα λαζαράκια τους είχαν κιόλας μυρίσει, πήραν και άλλες λιχουδιές και επέστρεψαν στο σχολείο τους με γεμάτα στομάχια και τσάντες.



στην Πυροσβεστική

 Την Δευτέρα είχε σειρά να επισκεφθούν τον πυροσβεστικό σταθμό του Αγίου Νικολάου όπου τους υποδέχθηκε ο διοικητής Μιχάλης Βασιλάκης. Ο διοικητής τους μίλησε σχετικά με το επάγγελμα του πυροσβέστη και τους κινδύνους που κρύβει αλλά και τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία. Αμέσως μετά γνώρισαν τα οχήματα και βιωματικά έγιναν πυροσβέστες πετάγοντας νερό με την πυροσβεστική μάνικα ενώ φόρεσαν και την κάσκα πυρόσβεσης ώστε να μπουν σχεδόν στον ρόλο του επαγγέλματος.

ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου