www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κρύβουν παγίδες οι παιδικές χαρές...


Γυμνές, προσωρινά, από παιχνίδια είναι μερικές από τις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγίου Νικολάου. Έχουν ξηλωθεί – απομακρυνθεί τα παιχνίδια που βρίσκονταν εκεί και έχει καλυφτεί ο χώρος που υπήρχε τσαϊλι με τσιμέντο προκειμένου να τοποθετηθούν τα νέα παιχνίδια που έχει προμηθευτεί ο Δήμος.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας του Αγίου Νικόλαου Στερεός Ατσαλάκης άμεσα οι τσιμεντένιοι χώροι θα επικαλυφθούν με ένα ειδικό υπόστρωμα όπου πάνω του θα τοποθετηθούν τα νέα παιχνίδια που πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Εν τω μεταξύ όμως οι παιδικές χαρές εγκυμονούν κινδύνους λόγω των διαφόρων αντικειμένων που βρίσκονται παρατημένα εκεί και των εγκαταστάσεων που δεν είναι ασφαλισμένες.


Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο προέρχονται από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης.

Εκεί υπάρχουν σήματα του ΚΟΚ τα οποία είναι ξηλωμένα και γίνονται παιχνίδι επικίνδυνο στα χέρια των μικρών που παίζουν εκεί ενώ και ο ηλεκτρικός πίνακας δεν είναι ασφαλισμένος και με τον αέρα το καπάκι του ανοίγει.

«Καλό θα είναι να μαζευτούν από εδώ μέσα όλα αυτά τα σήματα αν δεν έχει κανείς αποφασίσει να τα εγκαταστήσει ξανά και προς θεού να καλυφθεί ο πινάκας του ρεύματος που έχει ρεύμα μέσα του, ανάβουν οι ασφάλειες, για να μην έχουμε άσχημες ιστορίες.» σχολίασε γονιός.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα προσωπικού στον Δήμο μας και γενικότερα σε όλους του ΟΤΑ, φαντάζομαι όμως ότι η επίβλεψη των παιδικών χαρών είναι μια βασική προτεραιότητα την οποία κάλλιστα θα μπορούσε και εθελοντικά αν την κάνει ο κάθε γονέας.

Αν δε υπάρχει μια συντονισμένη και προγραμματισμένη δράση μεταξύ των υπηρεσιών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου τότε σαφώς και τα ζητήματα αυτά θα αντιμετωπίζονταν και πι γρήγορα και ίσως πιο αποτελεσματικά.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου